Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: GBPUSD - rozkaz zněl jasně!

Intraday/Swing

Dnešní příspěvek bych rád pojal jako shrnutí toho, co se událo v poslední době v Británii a jak to zapůsobilo na britskou měnu. Předtím, než přejdu k hodnocení situace, rád bych pogratuloval všem úspěšným "longařům" na libře. Můj level 1.4011 tvoří nyní low rozpětí trendu, která čítá přes 600 pipů. Já mám 2 pozice těsně nad hodnotou 1,4011, 2 kolem 1,4130 a jednu pod celým číslem na 1,4190. Celkově jsem v kumulativním zisku 2514 pipů a silně teď zvažuju uzavřít své pozice ještě před tím, než referendum začne.

Tak si pojďme v časové posloupnosti shrnout, co se stalo na libře. Tentokrát z o trochu kratší časové perspektivy:

1. Průzkumy veřejného mínění dlouhodobě uvádějí mírnou převahu voličů, kteří chtějí zachování Británie v EU.

2. Dva týdny před referendem vychází výsledky průzkumu favorizující tábor voličů (55:45), kteří chtějí odejít z EU -> libra znehodnotí o 400 pipů.

3. Poté se libra pohybovala až do čtvrtka v podstatě do strany a společně s klesáním evropských trhů se ve čtvrtek dotkla úrovně 1,4011. Přesně na úrovni, na kterou jsem minulý týden upozorňoval.

4. Poté přišla zpráva o atentátu na britskou poslankyni Jo Coxové. Libra posílila o cca 250 pipů.

5. Dvaapadesátiletý Thomas Mair, který je obviněný z vraždy poslankyně stanul již v sobotu před soudem, aby všem bylo jasné, že se jmenuje "Smrt zrádcům, svobodu Británii". 

6. Přes víkend vyšly okamžitě nové průzkumy veřejného mínění, které již favorizují tábor příznivců zachování VB v EU.

7. Dnes ráno jsem vstal a v televizi vidím zprávu, že britská libra silně posílila po zveřejnění nových výsledků průzkumu veřejného mínění po atentátu na Coxovou.

Nechci zde psát o politice, nicméně, jak vidíte fundamentální analýza ruku v ruce s technickou může občas přinést velmi zajímavé výsledky. Jen bych chtěl pro politické nadšence uvést pár faktů k zamyšlení. Za prvé, je věk 52 let typický pro aktivistického atentátníka a mají tito atentátníci většinou takto dobré načasování? Neznám bohužel britský soudní systém, ale český by se od něj má asi hodně co učit, pokud jde o to, že obviněný stane druhý den po činu (o víkendu) před soudem.

Výstup z této longové pozice se mi těžko předjímá. Nicméně to, co si myslím, že by mohlo fungovat jako dobré rezistence jsou tento týden celá čísla, která samy o sobě fungují dobře a tento týden se navíc u nich pohybují všechny týdenní pivot point úrovně. Horší pro mě bude odhadnout, jak silné momentum ještě může přijít.

Přeji mnoho zisků
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: GBPUSD - rozkaz zněl jasně!