Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Že by manipulace na libře?

Intraday/Swing

Tento týden bude zajímavý z mnoha pohledů. Ve středu večer nás čeká prohlášení o úrokových sazbách v USA a pánové z centrální banky Japonska budou poté mluvit o monetární politice své země. V Americe se očekává, že FED potvrdí své rozhodnutí o zvyšování sazeb v červenci a v Japonsku analytici očekávají rozšíření kvantitativního uvolňování, které by mělo přímý efekt na oslabování jenu. Nicméně dnes bych se chtěl soustředit spíše na situaci v Británii.

Možná si vzpomenete, jak probíhaly nedávno rakouské prezidentské volby. Aniž bych zde chtěl jakýmkoliv způsobem podporovat konspirační teorie, nezbývá mi nic než souhlasit s rčením, které v souvislosti s výsledky rakouských voleb často kolovalo na internetu, "Volby nerozhodují voliči, ale ti, co počítají hlasy.". Velká Británie podle mého názoru z Unie nevystoupí. Příliš mnoho důležitých lidí si to nepřeje, navíc by to mohlo rozpoutat vlnu, která by skončila u rozpuštění instituce živící mnoho "podnikatelů" z celé Evropy. Pokud by v Británii dopadlo referendum vítězstvím zastánců vystoupení z EU, nemohl by toho David Cameron příliš moc udělat, jelikož jeho hlavním tématem minulých voleb bylo právě vypsání referenda a několik jeho stranických kolegů si odchod skutečně přeje a v případě nerespektování výsledků by to byla jeho politická sebevražda. Referendum tak zkrátka musí dopadnout setrváním Velké Británie v EU.

Koncem minulého týdne přišlo ORB s překvapivým výsledkem průzkumu veřejného mínění, kde příznivci Brexitu tvořili 55 % dotázaných oproti 45 % zastánců setrvání. Po oznámení této skutečnosti britská libra začala silně oslabovat a nyní se pohybuje pod hodnotou 1,4200. Nechci zde už dále rozvíjet úvahy o tom, zda je tento neočekávaný výsledek průzkumu jen manipulací trhu a ti, kteří jsou si více jisti, co se stane, již teď GBPUSD nakupují z nižších cenových úrovní. Místo toho zde uvedu levely, na kterých hodlám libru nakupovat a držet až do referenda.

Určitě se budu snažit vstupovat na celých číslech 1,4100, respektive 1,4200. Pokud trh bude padat, tak přikoupím na 1,4011 a 1,3925.

Přeji mnoho štěstí v obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Že by manipulace na libře?