Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: GBP míří ke své rezistenci

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem zde avizoval shortovou příležitost na měnovém páru USDJPY, na které jsem posléze realizoval 37 pipový zisk. Od cenové hladiny, na které jsem vstupoval do shortu již americký dolar oslabil vůči japonskému jenu o více než 150 pipů. V dnešních dnech stále ještě převládá silný protidolarový sentiment. Očekávám, že by se trend mohl brzy znovu na chvilku otočit.

Oslabování amerického dolaru je hlavním tématem na měnovém trhu po celém světě. Souvisí do značné míry s všeobecně očekávanou inflací, pomocí níž se USA budou snažit snížit svůj státní dluh. Z mého technického pohledu však vidím určité zóny, kde by se oslabování USD mohlo na chvilku zastavit. Nejzajímavější příležitost vidím na měnovém páru GBPUSD, kde se vyskytuje rezistenční zóna mezi 1.3354 až 1.3400.

https://puu.sh/GjhzM/3dbd508bd2.png

Já budu vstupovat shortem 3 pipy pod nejbližší úrovní, tedy na ceně 1.3351. Profit target pro tuto svou pozici budu směřovat na cenovou hladinu 1.3216, což je aktuální týdenní pivotová úroveň R2. Stop loss pak umístím s ohledem na řízení rizika při RRR 1:1 na cenu 1.3486.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: GBP míří ke své rezistenci