Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Zastaví se oslabování amerického dolaru?

Intraday/Swing

V posledních dnech je hlavním "driverem" cenových pohybů na měnových párech beze sporu americký dolar. Při pohledu na hlavní měnové páry se však zdá, že by nyní mohlo dojít k obratu v cenovém směřování. Při takovémto scénáři se objevují nové příležitosti na trhu. Na jednu z nich se zaměřím v tomto příspěvku.

Všechny hlavní měnové páry jsou nyní taženy oslabujícím americkým dolarem. Nicméně jak britská libra, tak euro se aktuálně nacházejí na významných úrovních rezistence, kde se jejich pohyb zastavil. Při pohledu na měnový pár USDJPY můžeme naopak vidět po relativně silném nástupu kupujících akumulaci okolo týdenního pivot pointu. Očekávám, že by mohlo v příštích dnech dojít k posilování USD a tím pádem i měnového páru USDJPY. Při takovém scénáři vidím velmi zajímavou krátkodobou rezistenci na tomto páru na cenové hladině 107.00, kde leží shluk rezistenčních úrovní (kulaté číslo, fibonacci, price action).

https://puu.sh/Gf83L/ac34b291f6.png

Já budu vstupovat do short obchodu na úrovni 106.99, tedy jeden pip pod danou úrovní. Pro stanovení profit target tohoto obchodu se mi přirozeně rýsuje nejbližší úroveň supportu na týdenní pivotové úrovni R1, na ceně 106.61. Stop loss budu při zachování poměru rizika RRR 1:1 umisťovat na úrovni 107.37.

Přeji úspěšné obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Zastaví se oslabování amerického dolaru?