Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Co přinese očekávaná korekce na USD

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem se dostal do 2 pozic, které jsem zde avizoval. Jedna z nich byla long na libře a druhá short na euru. Z těchto navzájem zahedgovaných pozic jsem si nakonec odnesl 151 pipů zisk z shortu na EURUSD, kde jsem měl profit target na celém čísle 1.2000 a ztrátu 115 pipů na GBPUSD, kdy jsem uzavíral pozice u týdenního S2. Celkově jsem tedy skončil v zisku 36 pipů.

V posledních dnech index amerického dolaru nevídaně rostl. Nyní však narazil na svou silnou rezistence a dá se předpokládat, že by tento silný růst mohl alespoň trochu zkorigovat. Nyní sleduji všechny 3 hlavní měnové páry a budu se snažit naskočit do pozic na základě signálů, které mi dává technická analýza. Co se týče japonského jenu, tak do shortu naskakuji okamžitě, a to u rezistence 109.84. Druhou část short pozice budu ochoten otevírat na týdenním R2, na ceně 110.63.

Pokud jde o 2 zbylé měnové páry, tak zde vidím velmi korelující cenový vývoj za poslední období. Na obou měnových párech čekám na proražení trendové čáry směrem výše. Downtrend na EURUSD má na 4 hodinovém grafu zajímavější sklon a spíše na něm budu chtít vstupovat do longu po proražení. Své long pozice pak budu cílovat na hranu předešlých oblastí hodnoty, na EURUSD je takovýmto cenovým levelem úroveň 1.2262.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Co přinese očekávaná korekce na USD