Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Na euru se už sbíhají prodejci

Intraday/Swing

Měnové páry EURUSD a GBPUSD pokračují v cenovém pohybu v rangi a vytvářejí 100% návraty, což je pro tradera vždy trochu obtížnější situace. Naopak zajímavě se nám rozjel trh měnového páru USDJPY, který se svým uptrendovým pohybem nyní ocitl uprostřed oblasti hodnoty ze začátku února letošního roku.

Měnový pár japonského jenu se nyní vyskytuje na úrovních rezistence, nicméně do takovéhoto uptrendu se těžko vstupuje s short pozicí, tudíž se spíše této příležitosti zdržím. Co mě bude v těchto dnech zajímat, jsou měnové páry GBPUSD a EURUSD. Na trhu britské libry se mi vyskytla zajímavá zóna supportu mezi cenami 1.3853 a 1.3876. Pokud se sem trh dostane, budu vstupovat long s první částí pozice na 1.3876 a s druhou na 1.3853. Jako první profit target budu mít kulaté číslo 1.4000 a ten druhý budu směřovat k týdennímu pivot pointu na cenovou hladinu 1.4127.

Co se týče měnového páru EURUSD, zde došlo k proražení trendové čáry a následnému otestování zespodu. Tento vývoj nám naznačuje, že bysme konečně mohli prorazit z oblasti range a vydat se směrem níže. Budu tedy čekat na průraz lokálního low a zároveň týdenního S2 na ceně 1.2153, přičemž při průrazu budu chtít vstupovat do short pozice.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Na euru se už sbíhají prodejci