Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

Intermarket analýza: Co nám říkají 100% cenové návraty?

Intraday/Swing

Uplynulý týden mi přinesl velmi zajímavé zisky, a to jak z nákupní pozice na libře, tak z shortové pozice na EURUSD, kterou jsem zde avizoval před dvěma týdny. Realizoval jsem konkrétně zisk 48 pipů z shortové pozice na EURUSD a 142 pipů zisk z longové pozice na GBPUSD. Celkově jsem byl 190 pipů v zisku.

Včera večer jsme po klíčovém hlasování o dohodě o Brexitu mohli na ČT24 zaznamenat, že údajně libra po zamítavém rozhodnutí britského parlamentu posílila. Skutečně? Při včerejším otevření trhu v Londýně (v 9:00) byla cena GBPUSD na úrovni R1 z minulého týdne, na ceně 1.2881. Poté celý den klesala až do zmíněného hlasování k úrovním okolo 1.2700. Po hlasování vcelku rychle vyrostla cena zpět k úrovni 1.2880. Tedy ano, během dvou hodin po hlasování cena vzrostla, pak ale zase klesala. A úplně těsně před hlasováním také klesala. Ale oproti tomu, kde otevíral včera ráno trh, se zdá, že se nehnula. Jinými slovy, nic se nestalo. Jen spekulativní obchody v den hlasování a 100% cenový návrat k hladinám, ze kterých se začínalo obchodovat.

Proč to tu ale zmiňuji? Přesně před týdnem jsem tu totiž na stejném měnovém páru GBPUSD zmiňoval, že pro mě takovýto 100% cenový návrat nehraje v technické analýze větší roli a snažím si ho odmyslet a vnímat jen probíhající uptrendový kanál. A jak jste se sami mohli přesvědčit, tento přístup se vyplatil a trh vcelku zřetelně respektoval hrany trendového kanálu.

V tomto týdnu se zaměřím hlavně na měnový pár USDJPY. Svou čekající objednávku posouvám 2 pipy pod úroveň týdenního R2, na cenu 109.77. Profit target budu mít na R1, na ceně 109.18.

Přeji hodně štěstí v obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Co nám říkají 100% cenové návraty?