Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Je situace Applu předzvěstí krize?

Intraday/Swing

Přelom roku mi přinesl 2 ziskové a 1 ztrátový obchod. Úspěšně jsem zobchodoval avizovaný trade na GBPUSD, kdy jsem z první pozice zaznamenal 130 pipů a z druhé 189 pipů zisk. Z mého longového obchodu na EURUSD jsem si bohužel odnesl ztrátu 123 pipů. Celkově mám za poslední dva týdny 196 pipů čistého zisku.

Nejpíš jste všichni zaznamenali, co se stalo ke konci středečního obchodování v USA. Apple oznámil zhoršení v odhadu svých tržeb za stávající kvartál a cena jeho akcií se v after hours (obchodování po uzavření burzy) propadla o cca 8 % na úroveň cen z léta 2017. Dnes je již propad oproti včerejší zavírací ceně 10%. Tato událost strhla měnový pár USDJPY až k úrovni 106.40, jelikož mnoho obchodníků fundament na Applu vzalo jako potvrzení nadcházejícího poklesu globální ekonomiky a ihned začalo přesouvat své prostředky do "bezpečného přístavu" - japonského jenu.

https://puu.sh/Cr9QX/83f69d16f7.png

V takovémto rozpoložení trhů zcela jistě nebudu obchodovat měnový pár USDJPY a raději se zaměřím na neutrální trh měnového páru EURUSD, kde vidím stále příležitost na cenové hladině 1.1550, kde se nyní nachází týdenní R2. Pokud sem trh dojde, budu otevírat short pozici s profit targetem na 1.1500, tedy na kulatém čísle mírně nad týdenním R1.

Přeji mnoho štěstí ve vašem tradingu
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Je situace Applu předzvěstí krize?