Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Chystá se vytvoření dvojitého dna na libře

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem zde psal o shortu na EURUSD na cenové hladině 1.1850, kde se nacházel shluk úrovní, které rád obchoduji. Má limitní objednávka umístěná na tuto cenu byla vyplněna a aniž by trh šel chvilku proti mně, tak můj nynější otevřený zisk čítá okolo 170 pipů.

V současný chvíli mám na otevřené pozici na EURUSD profit target pro první část pozice na úrovni týdenního S1, tedy na ceně 1.1667, kde v případě úspěšného zasažení profit targetu inkasuji zisk cca 180 pipů. Druhou část pozice budu cílit až na druhý týdenní support, na cenu 1.15660. Celkově očekávaný zisk z této pozice je 180 + 281, tedy 461 pipů. Do ztráty se už nedostanu, jelikož mám stop loss posunutý na break even. Pojďme se ale spíše podívat na to, co očekávat od aktuálního týdne a tentokrát situace na libře.

Na měnovém páru GBPUSD vidím ztrojenou úroveň supportu okolo kulatého čísla. Pokud se na tomto místě cena odrazí, vytvoří se učebnicové dvojité dno. Takovýto scénář si myslím, že je značně pravděpodobný. A jaké úrovně na této cenové hladině očekávám? Zaprvé se na ceně 1.3214 nachází týdenní S2, poté na ceně 1.3205 reverzní Fibo úroveň a cenová úroveň 1.3200 je kulaté číslo, fungující jako psychologická úroveň. Navíc, jak jsem již zmínil, aktuální low trhu se nachází na 1.3205, tedy, pokud se trh zde odrazí, úspěšně tak vytvoří formaci dvojitého dna. Já budu první část své longové pozice zadávat na 1.3214 a druhou právě na 1.3205.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Chystá se vytvoření dvojitého dna na libře