Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Euro přechází z uptrendu do range

Názory

Posledních pár týdnů jsme mohli zaznamenat silný růstový trend na EUR/USD, který však nepokračoval v kulminaci v průběhu končícího týdne, ale přešel do stranového pohybu. Zda je skutečně uptrend u konce je těžké zatím soudit, zdá se však, že v dalším týdnu si Euro udrží nerozhodnost a bude pokračovat jeho neutrální vývoj

Na grafu níže je vyobrazen vývoj trhu za období posledního roku. První kvartál roku 2017 byl neutrální, poté nastal růst, který v posledních týdnech ještě více gradoval. Bude zajímavé sledovat, jaký další vývoj bude následovat v dalších týdnech. Podrobněji se podíváme na očekávání do dalšího týdne v profilu trhu.

Bližší představu si můžeme utvořit hrubou analýzou profilu končícího týdne. Cena v průběhu týdne hledala směr a černé pole značí možnou oblast vývoje pro další týden v případě, že se potvrdí neutrální scénář. V úvahu ještě připadá i průraz směrem výše, ovšem celkovou optikou je Euro nyní neutrální, což nám i znázorňuje obrázek market profile z futures trhu níže.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Venezuela tlačí ceny ropy výš
Jimmyho týdenní Forex výhled 7.8.-11.8.2017
USD padá, při posílení JPY nás čeká silný trend na USDJPY

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Euro přechází z uptrendu do range