Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Euro: Dlouhodobé levely rezistence

Intraday/Swing

V létě tohoto roku prorazila cena eura z cca 1400 pipové range, která se zde vytvářela od začátku roku 2015. Poté nastala korekce na high range a od listopadu měnový pár EURUSD znovu prudce roste. Otázkou je, v jaké oblasti se zastaví a otočí zpět směrem dolu. Pojďme se na tyto levely podívat blíže.

Na týdenním grafu EUR/USD, jenž vidíte níže, si můžete všimnout probíhajícího uptrendu, který směřuje až k úrovním rezistence tvořeným kombinací Fibo levelů dvou největších swingů z uplynulé range a významným úrovním předchozí oblasti zvýšené aktivity nákupní a prodejní strany z konce roku 2014. Očekáváme, že by tento měnový pár mohl postupně dojít až k Fibo rezistenci 161.8 % z předchozího obchodního rozpětí, která se nachází na ceně 1.2570. Kromě toho tato cenová hladina představuje high oblasti z konce roku 2014.

 

Cestou k této úrovni stojí nejdříve Fibo rezistence (161.8 %) z posledního větší downtrendového swingu v kombinaci s Low range oblasti zvýšené obchodní aktivity z roku 2014. Tato úroveň se nachází na ceně 1.2250 a dá se předpokládat, že se zde cena zastaví, popřípadě krátkodobě začne korigovat. Dalším významným levelem při cestě eura vzhůru bude cenová úroveň 1.2400, jenž představuje POC oblasti a celé číslo. Zde platí stejný předpoklad jako u levelu níže.

Pro načasování případného vstupu do shortu je vhodné při přiblížení se trhu k levelům "přepnout" na krátkodobější časový rámec a tam hledat možné úrovně vstupu.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 27.11.-1.12.2017
Intermarket analýza: Libra čeká na proražení
Jak dopadly „intervence“ ČNB. Mýty versus fakta

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Euro: Dlouhodobé levely rezistence