Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Britská libra dnes naznačila další směr

Intraday/Swing

Trh GBP/USD zaznamenal během minulého měsíce jeden z největších růstů. Kurz povyskočil o více než 700 pipů výše a celé září uzavřelo s 500 pipovým posílením britské libry. Začátek tohoto měsíce naznačil, že by rallye mohla pokračovat, ovšem vývoj tohoto týdne a zejména během čtvrteční seance naznačuje, že se spíše schyluje k opaku.

Dlouhodobý denní graf je od začátku roku v růstovém kanálu, my se však zaměříme na krátkodobější časový rámec s výhledem směřování ceny během dalšího týdne. K tomu si rozebereme situace jednotlivých seancí probíhajícího týdne s využitím grafického zobrazení tržního profilu.

 

GBP/USD rostl do poloviny týdne a taktéž se posouvala jeho oblast hodnoty, zpomalení přišlo ve středu a následně se výrazně projevilo během dnešní, tedy čtvrteční obchodní seance. Pár otestoval úroveň výše, ale následně se propadl a aktuálně vytváří novou oblast hodnoty, která je předzvěstí další korekce. Zajímavá je situace z pohledu tradingu, jelikož se nacházíme blízko oblasti hodnoty celého týdne (POC) a u ní si můžeme počkat na korekci a uzavření singlů z dnešního dne.

Samotná atraktivní shortová oblast pro krátkodobý obchod je znázorněna na grafu níže. Situace je zajímavá i z důvodu pozitivního poměru risku k potenciálnímu zisku, zatímco stop loss můžeme umístit nad horní týdenní úroveň hodnoty VAH, tak s profitem můžeme počkat a spekulovat alespoň s částí pozice na delší korekci směrem k 1,3000.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 2.10.-6.10.2017
4 psychologické efekty ovlivňující traderovo chování
Kde se zastaví downtrend na libře?

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Britská libra dnes naznačila další směr