Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Z malé kanceláře evropskou centrálou. Saxo Bank slaví 10 let na českém trhu

Informujeme

V září 2019 tomu bylo rovných 10 let, kdy na český trh vstoupila dánská investiční společnost Saxo Bank. Z malé pobočky o šesti lidech se za tu dobu rozrostla osminásobně a v roce 2017 otevřela na Náměstí Republiky novou centrálu pro střední a východní Evropu. Z jednoho místa v srdci Evropy dnes Saxo Bank servisuje 28 zemí a více než 20 000 klientů, kterým nabízí unikátní digitální přístup k investování na globálních finančních trzích.

„Na český trh jsme před deseti lety vstoupili opatrně, ale s velkým očekáváním. Ve střední Evropě jsme od začátku cítili mnoho příležitostí nejen pro náš růst, ale i pro rozvíjení investičního trhu jako takového,“ vysvětluje počátky zakladatel a CEO Saxo Bank Kim Fournais. V září 2009 tak v Praze v kanceláři o 150 m2 v Husově ulici začalo pro Saxo Bank pracovat pět obchodních zástupců, kteří měli na starost získávání klientů v České a Slovenské republice a v Maďarsku.

Přelomovým momentem se pro pražskou pobočku Saxo Bank stal rok 2017. V říjnu sem byly převedeny servisní služby z Varšavy, Atén a kyperského Limassolu, čímž v Praze vznikla centrála servisující klienty ve 28 zemích střední a východní Evropy. Počet odborníků na investování v Praze se tak během chvíle rozrostl téměř pětinásobně na současných 50 zaměstnanců a 20 různých národností. Pobočka navíc rozšířila pole své působnosti o technickou podporu, back office, oddělení stížností a klientský management.

„Praha je pro naši centrálu pro střední a východní Evropu ideálním místem nejen díky své geografické poloze v srdci Evropy, ale i díky silnému lidskému potenciálu a právní i politické stabilitě. Za deset let se obchodování a investice hodně změnily, proto neustále rozšiřujeme naši nabídku, abychom se tomuto vývoji přizpůsobili,“ dodává Fournais.

Saxo Bank v Praze navíc se svými plány na expanzi nekončí. „Pražský tým se velmi rychle stabilizoval a prokázal svou profesionalitu. I nadále se snažíme zůstat v čele vývoje, pokud jde o inovace a využití technologií ve finančnictví. Nejen zde v Praze, ale v rámci celé Saxo Bank bude naše budoucnost ve velkých datech, umělé inteligenci a službách běžících na cloudu. Chceme, aby u nás klienti dostali tu nejlepší digitální zkušenost s obchodováním,“ uzavřel Vitali Butbaev, šéf Saxo Bank pro střední a východní Evropu.

 

Saxo Bank v České republice

 

2009

2019

Počet zaměstnanců

6

50

Počet klientů

cca 40

více než 20 000

Nabízené portfolio

3 500 produktů

přes 40 000 produktů

Počet servisovaných zemí

3

28

 


Klíčové milníky pražské Saxo Bank

 

O Saxo Bank

Skupina Saxo Bank (Saxo), je přední fintech specialista zaměřený na multi-asset obchodování a investice, poskytující „Bankovnictví jako službu“ ve velkém. Už více než 25 let nabízí Saxo Bank jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím technologií a zkušeností s cílem demokratizovat investiční a obchodní prostředí.

Plně licencovaná a regulovaná banka umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům snadno obchodovat s více aktivy z jediného účtu na různých elektronických zařízeních. Kromě toho poskytuje Saxo Bank svým firemním klientům, např. bankám a makléřům, přístup k multi-asset obchodům, prvotřídním makléřským službám a obchodní technologii, a podporuje tak komplexní hodnotový řetězec prostřednictvím „Bankovnictví jako služba“ (BaaS).

Mnohokrát oceněné obchodovací technologické platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě.

Saxo Bank, která byla založena roku 1992, svou první online obchodní platformu představila v roce 1998, a stala se tak fintech společností dříve, než tento termín vůbec vznikl. Společnost sídlí v Kodani a zaměstnává více než 1 500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Šanghaje, Hongkongu, Dubaje a Tokia. Servis pro klienty ve střední a východní Evropě zajišťuje centrála Saxo Bank v Praze.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Z malé kanceláře evropskou centrálou. Saxo Bank slaví 10 let na českém trhu