Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

XTB snížilo minimální hodnotu transakce u ETF na 1 EUR a rozšířilo nabídku Frakčních akcií

Očima brokerů

Popularita pasivního investování ve formě takzvaných ETF fondů nebo Frakčních akcií roste. Tyto nástroje se v době inflace stávají cestou, jak se postarat o naspořené peníze a díky své jednoduchosti otevírají dveře do světa investic širší veřejnosti. Průměrný český investor, který se rozhodne pro Frakční akcie, je 34letý muž, který používá své mobilní zařízení ke každodennímu investování. Nejjednodušší formou pasivního investování je investování do takzvaných ETF fondů, které kopírují cenu určitého aktiva. Snížením hodnoty minimální transakce u ETF na 1 euro pomohlo XTB svět investic ještě více demokratizovat.

Globální fintechová společnost XTB nabízející online platformu pro investování a mobilní aplikaci snížila minimální hodnotu transakce u ETF na 1 euro. „Investice chceme lidem ještě více zpřístupnit. Minimální hodnotu transakce u ETF snižujeme proto, abychom pohřbili mýtus, že k investování je potřeba nashromáždit určitý kapitál. U XTB se nyní dá začít s pouhým eurem. Vstupní bariéra je pryč,“ uvedl Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB.

XTB také rozšířilo nabídku Frakčních akcií, kterou na český trh uvedlo v dubnu. Nyní si mohou investoři v Česku při sestavování svého portfolia vybírat ze 1 812 akcií a 253 ETF. „Ve Frakčních akciích vidíme rostoucí potenciál, protože naši klienti s tímto nástrojem začínají svou investiční cestu a postupně budují své portfolio. Myšlenka nákupu akcií a ETF ve zlomcích je atraktivní zejména pro mladší lidi, kteří hledají způsob, jak si vybudovat diverzifikované portfolio, aniž by investovali příliš mnoho najednou,“ dodal Vladimír Holovka.

Kdo v Česku investuje do Frakčních akcií?

Průměrný věk investora je 34 let a patří tedy do kategorie nejmladších investorů. Pouze 6 procent klientů jsou v tomto případě ženy investorky, což kopíruje genderové rozdělení u investorů do běžných akcií. Mobilní aplikaci pro správu Frakčních akcií používá 78 procent klientů, což je nejvíce ze všech tříd aktiv u XTB. Průměrná nominální hodnota portfolia těchto akcií je 51,4 euro. Nejoblíbenějšími akciemi mezi investory jsou Tesla, Apple, Microsoft a Disney. Celkem 57 procent nových investorů začíná s Frakčními akciemi a poté do svých investičních portfolií přidává i další třídy aktiv, 81 procent investorů pak má ve svém portfoliu také reálné akcie.

O společnosti XTB

XTB je globální fintech společnost, která poskytuje individuálním investorům okamžitý přístup na finanční trhy z celého světa prostřednictvím inovativní online investiční platformy a mobilní aplikace XTB. Společnost byla založena v Polsku v roce 2002 a podporuje více než 762 000 zákazníků po celém světě při dosahování jejich obchodních ambicí.

V XTB se snažíme neustále rozvíjet online investiční platformu, která našim zákazníkům umožňuje obchodovat s více než 5 900 nástroji včetně akcií, ETF, CFD na měnové páry, komodity, indexy, akcie, ETF a kryptoměny.

Naše online platforma je špičkovým místem nejen pro investování, ale také pro analýzu trhu a vzdělávání. Nabízíme rozsáhlou knihovnu vzdělávacích materiálů, videí, webinářů a kurzů, které našim zákazníkům pomohou stát se lepšími investory bez ohledu na jejich zkušenosti s obchodováním. Náš tým zákaznického servisu poskytuje podporu v 18 jazycích a je k dispozici 24 hodin denně 5 dní v týdnu prostřednictvím e-mailu, chatu nebo telefonu.

Za více než dvě desetiletí působení na finančních trzích jsme založili 12 poboček po celém světě včetně Polska, Velké Británie, Německa, Rumunska, Španělska, České republiky, Slovenska, Portugalska, Francie a Chile.

Od roku 2014 jsou akcie XTB kótovány na varšavské burze cenných papírů. Jsme regulováni největšími světovými dohledovými orgány: Financial Conduct Authority (FCA), Polish Financial Supervision Authority (KNF), Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) a Financial Services Commission (FSC).

PŘEČÍST RECENZI BROKERA XTB

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
XTB snížilo minimální hodnotu transakce u ETF na 1 EUR a rozšířilo nabídku Frakčních akcií