Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

XTB představuje nový cyklus zaměřený na obchodování komodit

Očima brokerů

Toto pondělí vyšel první díl nového cyklu Komoditní portfolio Vojtěcha Slováka. Jak již název napovídá, tento formát se bude zaměřovat specificky na obchodování komodit, které v posledních měsících stále více roste na popularitě díky současné vysoké volatilitě těchto trhů. Co tedy můžeme od cyklu očekávat?

Komoditní expert Vojtěch Slovák na začátku každého měsíce vytvoří video, ve kterém srozumitelně vysvětlí celý jeho proces při obchodování od analýzy a zpracování statistických dat až po otevření/uzavření obchodu přímo v platformě xStation. Pro začínajícího obchodníka to může být tím pádem skvělý studijní materiál sloužící jako představení komoditního trhu. Avšak díky profesionální analýze a zpracování dat může být tento formát přínosný i pro ostřílené tradery.

V evaluaci situace na trhu se Vojtěch zaměřuje na kombinaci fundamentální a technické analýzy s dodatečným zaměřením na sezónnost, která u mnohých komodit hraje klíčovou roli. V rámci statistiky Vojtěch zpracovává především reporty COT a WASDE a statistická data agentur API a EIA.

Zpracování se bude zaměřovat především na hodnocení specifických trhů, které se budou přímo týkat daných obchodů (v první epizodě se jedná o ropu a zlato). Dotazy a zpětná vazba diváků jsou ale samozřejmě vítány, v rámci programu je naplánována i sekce na komentáře instrumentů mimo Vojtěchovo portfolio.

Hlavním cílem projektu je mít dlouhodobě profitabilní komoditní portfolio pomocí správné analýzy a dobrého risk managementu.

Pokud chcete sledovat jeho cestu, k odběru prvního dílu série se můžete ZDARMA přihlásit zde: https://cz.xtb.com/komoditni-portfolio-vojtecha-slovaka-2023

PŘEČÍST RECENZI BROKERA XTB

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
XTB představuje nový cyklus zaměřený na obchodování komodit