Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

XTB jako první broker v České republice nabízí úročení neinvestovaných prostředků uložených v CZK

FX NEWS, Očima brokerů

Společnost XTB, globální fintech nabízející online platformu a mobilní aplikaci pro investování, tento týden oznámila rozšíření své nabídky úrokových sazeb o české koruny. Díky tomuto kroku se XTB stala prvním brokerem v České republice, který nabízí úročení neinvestovaných prostředků uložených klienty v místní měně.

  • XTB rozšířila svou nově zavedenou nabídku úrokových sazeb o CZK, která doplnila již dostupné měny: EUR a USD.
  • Úroková sazba se aktivuje automaticky všem stávajícím i novým klientům bez ohledu na celkovou výši jejich neinvestovaných prostředků.
  • Investoři nyní mohou své peníze zhodnocovat, i když zrovna aktivně neinvestují, a těžit tak z prostředí zvýšených úrokových sazeb.

Vzhledem k tomu, že investoři hledají další příležitosti k úrokovému spoření, rozšířila XTB svou nově spuštěnou nabídku o české koruny vedle již dostupných měn: EUR a USD. Je to další krok k tomu, aby se XTB stala špičkovým místem pro všechny typy investorů bez ohledu na to, jaké strategie aplikují. Nyní mohou investoři nechat své peníze pracovat i při čekání na tržní příležitosti.

"V posledních několika týdnech jsme usilovně pracovali na tom, abychom se stali prvním brokerem v České republice, který nabízí úrokové sazby z neinvestovaných prostředků v místní měně. Protože více než 20 % našich klientů má účty právě v CZK, chtěli jsme, aby i oni mohli těžit z prostředí rostoucích úrokových sazeb. Zároveň věříme, že je to další důvod, který přesvědčí potenciální klienty, aby si zřídili investiční účet u XTB." – řekl David Šnajdr, generální ředitel XTB Česká republika.

Úroky se počítají denně a na účty klientů se připisují měsíčně. Vztahuje se na neinvestované prostředky stávajících i nových klientů bez ohledu na jejich celkovou výši.

Současná úroková sazba činí 2,00 % p.a. z vkladů v českých korunách. Všichni noví klienti mohou využívat vyšší sazby po dobu 90 dnů od data otevření účtu, konkrétně 4,50 % p. a. Úrokové sazby se mohou měnit a budou platné do odvolání.

Další informace včetně aktuálních úrokových sazeb naleznete na tomto webu XTB: https://cz.xtb.com/urok-z-neinvestovanych-vkladu

PŘEČÍST RECENZI BROKERA XTB

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
XTB jako první broker v České republice nabízí úročení neinvestovaných prostředků uložených v CZK