Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

USD/CAD se dostal k důležitému supportu

Intraday/Swing

Měnový pár USD/CAD rostl poslední 3 týdny konstantním tempem a dostal se pryč ze zóny dlouhodobých minim. Největší vliv na růst páru v tomto týdnu měl komentář guvernéra BoC Stephena Poloze, který oslabil kanadský dolar ke všem párům. Změna jeho rétoriky ohledně neurčitého termínu zvyšování úrokových sazeb ovlivnila však trhy pouze krátkodobě.

Během čtvrtku pár korigoval a utvořil short pin bar. Páteční data kanadského HDP však znamenal další test krátkodobých high, který však prozatím skončil jen dalším short pin barem. Pojďme se blíže podívat na tuto aktuální situaci optikou futures trhu, který se pohybuje opačně oproti spotovému páru USD/CAD.

Na grafu market profile níže vidíme, že měnový pár testoval během čtvrtku a pátku výrazný support na úrovni 0,80000. Každý test dopadl otočkou v podobě formace pin bar. Pro další vývoj páru bude důležité právě tento level z futures trhu. V případě, že pár uzavře některou další obchodní seanci níže, můžeme očekávat další růst na spotovém trhu USD/CAD, zatím je však situace opačná.

Další týden je šance, že USD/CAD nebude pokračovat v dalším růstu a minimálně zaplní profil v oblastech znázorněných níže. Zajímavou oblastí pro vstup do short obchodu je úroveň 50% z obchodního rozpětí pátečního pin baru se stop losem na pátečním high.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Co nás může naučit hrneček s kávou
Úzkost vs. trading
Když MÉNĚ znamená VÍCE

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
USD/CAD se dostal k důležitému supportu