Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

USD/CAD proráží 27-měsíční minima po kroku BoC

Intraday/Swing

Bank of Canada způsobila svým nečekaným rozhodnutím zvýšit úrokové sazby výraznou volatilitu na všech párech s kanadským dolarem. V dnešní analýze si situaci shrneme a rozebereme scénáře možného dalšího vývoje.

Středeční zvýšení sazeb o 25 bázických bodů způsobilo pohyb o více než 200 pipů níže, čímž se trh přiblížil k silné psychologické hranici 1,2000. Během dnešního dne se trh držel u středečních minim a dále je prohloubil. Níže je situace zachycena v kontextu denního grafu. Na shortový vývoj tohoto páru jsme se zaměřili v článku na konci července „USD/CAD se drží na vlně poklesu“, kde jsme též úspěšně predikovali mírnou korekci, která skutečně před aktuálním propadem přišla.

S interpretací aktuální situace nám pomůže vizualizace market profile, ze které je zřejmé, že došlo k posunu oblasti hodnoty směrem výše na futures datech, která jsou kótovaná obráceně, v případě spotového trhu to je naopak směrem níže.

V dalších dnech je možné vzhledem k utvořené profilové římse předpokládat další test minim a následně by měl trh začít konsolidovat v nově utvořené oblasti hodnoty. V rámci delšího výhledu je trh stále v klesajícím trendu a jeho výraznější zastavení by mohla přinést cenová úroveň 1,2000 od které se trh v roce 2015 odrazil k silnému růstu.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Intermarket analýza: Bude pokračovat mohutný uptrend na euru?
Jimmyho týdenní Forex výhled 28.8.-1.9.2017
4 kvality úspěšných obchodníků

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
USD/CAD proráží 27-měsíční minima po kroku BoC