Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingové zkušenosti... K nezaplacení...

Názory

Trading s sebou přináší spoustu situací, které musí trader chtě nechtě řešit. Často jsou to ty, které nemají se samotným obchodováním na finančních trzích nic společného. Přečtěte si jednu z nich, kterou zažil trader Mirek a rozhodl se o ni s námi podělit. Jeho email nám dorazil do redakce včera. Ani jsme nad tím moc nemuseli přemýšlet a rovnou jsme se rozhodli, po domluvě s ním, že jeho email zveřejníme v našem blogu.

"Dobrý den, chtěl bych vám popsat svoji zkušenost se zakládáním účtu u zahraničního brokera, aby se komplikacím, které mě potkaly, ostatní tradeři vyhnuli.

Proč založit účet v zahraničí je jasné: obchoduji převážně intradenně, takže jsem hledal nízké spready a poplatky. Vzhledem k tomu, že si jdu pro zisk (nebo ztrátu) 8 až 15 pipů na obchod, jsou pro mě celkové náklady na obchod i dobré plnění důležité. A křivka ziskovosti se mi v tomto případě opravdu zvýšila.

Ale to jsem odbočil. Při komunikaci s brokerem mi bylo řečeno, že na účet můžu poslat peníze v dolarech nebo v korunách. Přišlo mi mailem číslo účtu a já šel do své banky zadat příkaz. Požádal jsem o zaslání částky v dolarech, nicméně na přepážce mi sdělili, že za takovou transakci si zahraniční banka strhne cca 5% z částky, a proto by bylo výrazně levnější poslat koruny a pak si je na účtu u brokera převést na dolary. O.K.

A nastaly problémy. Zahraniční banka peníze v korunách nepřijala, česká banka zareagovala po deseti dnech až na moji třetí urgenci a peníze stáhly zpět. Požádal jsem tedy brokera o účet, na který mohu poslat koruny, což je mimochodem zahraniční banka sídlící v Praze. Broker se omluvil, peníze jsou na správném účtu a česká banka, která si za zpožděnou bankovní transakci chtěla strhnout z mého účtu 754,- Kč, to po mé reklamaci neudělala.

A je to. Vyhněte se podobným problémům a raději se při komunikaci s brokerem dvakrát ujistěte, zda posíláte peníze na dolarový nebo korunový účet.

Hodně ziskových tradů přeje Mirek."

Pokud budete mít i vy, naši čtenáři, jakoukoliv zkušenost týkající se tradingu, klidně ji napište. Ostatní tradeři budou jistě rádi pokud se s nimi podělíte o své zkušenosti.

MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Tradingové zkušenosti... K nezaplacení...