Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Tajné bitcoinové velryby způsobují masivní pohyby na trhu

Kryptoměny

Bitcoinové velryby jsou jako autobusy, čekáte na jednu a pak přijdou tři najednou. Výsledek způsobil, že Bitcoin prosvištěl kolem mýtického čísla 20 000 až ke 23 000 USD.

 

Bitcoinové velryby způsobují masivní pohyby na trhu

První byla Ruffer LLP, londýnská investiční společnost. Včera společnost odhalila, že v tichosti alokovala 744 milionů USD (pouhých 2,5% z celkového fondu firmy) do Bitcoinu. Druhou byl American Express. Investiční společnost American Express Ventures zdvojnásobila své původní investice ve výši 17 milionů dolarů do FalxonX, kryptoobchodní platformy pro institucionální investory.

Poslední a možná nejvýznamnější velrybou byl Eric Peters, generální ředitel společnosti One River Asset Management. Založil samostatnou společnost One River Digital, která učinila počáteční investici do kryptoměn 600 milionů USD, která by se měla počátkem roku 2021 pohybovat na 1 miliardě USD. Peters tajně nakupoval Bitcoin až do listopadu, pravděpodobně proto, aby udržel nízké náklady na akvizici tím, že nebude upozorňovat své investory.

Peters je kanárek investičního průmyslu v uhelném dole. Jeho soukromý týdenní investiční zpravodaj Weekend Notes čte skupina investorů, kteří mají ruce na peněženkách s aktivy v hodnotě 1 bilionu dolarů. To, co Peters dělá, udělají i ostatní.

Což je pravděpodobně důvod, proč objem obchodování s BTC za posledních 24 hodin explodoval. Ve skutečnosti se objem zdvojnásobil, podle poskytovatele dat Nomics nešlo pouze o obchodování pomocí bota. „Transparentní objem“ je míra pohybu peněz, kterou lze ověřit a objem ověřitelné obchodní aktivity se zdvojnásobil.

Screenshot 2020 12 17 at 08.12.34
zdroj: decrypt

Příliv hotovosti byl zaznamenán v celém odvětví. Globální tržní kapitalizace vzrostla o 13% na 650 miliard USD, přičemž největší zisky byly v XRP (až 22%), Hex (až 20%), Litecoinu (až 15%) a Stellaru (13%).

Čím je krypto tak atraktivní pro institucionální investory? “Je to kombinace více faktorů: dluhopisy přinášejí záporné sazby, úrokové sazby v rozvinutém světě jsou na nebo pod nulou, nárůst nabídky peněz devalvoval hodnoty fiat a inflace by mohla být za rohem,” říká mluvčí AAX, první burzy digitálních aktiv na světě založené na londýnské burze.

V podstatě je kryptoměna jedinou třídou aktiv, která poskytuje vyšší návratnost a velryby chtějí dovnitř.
 

I Nasdaq na Wall Street ukončil včerejší obchodování na rekordně vysoké úrovni a index S&P 500 se uzavřel těsně před svým vlastním rekordem. Hvězdný výkon byl reakcí na to, že Federální rezervní systém potvrdil svůj závazek podporovat ekonomiku prostřednictvím svého programu nákupu aktiv.

Zdroj: CryptoSvět
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Tajné bitcoinové velryby způsobují masivní pohyby na trhu