Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Rozhovor s Ondřejem Janatou

Informujeme

Ondřej Janata je jeden z profesionálních traderů, kteří přijali pozvání na letošní MoneyExpo Trading 2019. Ve svém obchodování se zaměřuje na diskreční přístup, ve kterém kombinuje S/R se svíčkovými formacemi. Ještě před začátek konference jsme mu položili pár otázek. 

Co vás přivedlo k tradingu?
Měl jsem výhodu, že jsem se tradingu mohl začít věnovat již na střední ekonomické škole. I přesto, že jsem ze začátku nevěděl, jak přesně obchodovat, co to obnáší a na co si dát pozor, postupně jsem tento svět objevoval a trading mě bavil.


Po jaké době se vaše obchodování stalo úspěšné a Vy jste začal být konzistentně ziskový?
Když jsem se dostal k tradingu, tak jsem nebyl plnoletý, takže jsem reálný účet mít nemohl. Na demo účtu jsem obchodoval cca rok a půl, než jsem mohl mít reálný účet, takže jsem měl dlouhý trénink před reálným obchodováním. První okamžiky na reálném účtu byly těžké, trvalo to téměř rok, než jsem překlenul tuto dobu a dostal se do ziskového obchodovaní.


Co bylo tím zlomem?

Nebyl jsem výjimka a také jsem na začátku prodělal více účtů. Začal jsem přemýšlet a analyzovat svojí obchodní metodu a zjistil jsem, že ta je v pořádku. Takže jsem se začal zaměřovat na psychologii a money management a tam jsem vypozoroval největší kámen úrazu. Na základě této zkušenosti se domnívám, že by se obchodníci měli více zajímat o psychologii, než neustále hledat nové metody.

CHCI SI POSLECHNOUT A VIDĚT NAŽIVO


Jaké trhy obchodujete a proč?
Ze začátku jsem zkoušel obchodovat všechny instrumenty, ale stále jsem se držel forexu. Postupem času jsem si vybral jen pár instrumentů, a to nejčastěji ten, kde je americký dolar jako je GBP/USD, USD/CAD, EUR/USD apod.


Na MoneyExpo Trading 2019 budete mít přednášku s názvem "Intradenní obchodní strategie Ondřeje Janaty". Na co se mohou návštěvníci v této přednášce těšit?
Na přednášce v krátkosti projdu základy psychologie, protože je to více jak 80% úspěchu v obchodovaní na burze. Dále se podíváme na intradenní, krátkodobou obchodní metodu na základě pin baru a pivotu, s touto kombinací se dostávám na 70% úspěšnost, kterou si podložíme skutečnými výsledky za dva roky.


Používáte pro svůj způsob tradingu nějaké speciální nástroje a indikátory?
Věnuju se převážně price actionu s pomocí několika indikátorů, které mi pomohou při potvrzení signálu. Nejčastěji využívám pin bar, S/R, pivot pointy. Mám rád jednoduchost v obchodování, z tohoto důvodu již od svých začátků používám price action. Ale jako každý začátečník, jsem si prošel mnoho metod, indikátorů, stylů obchodovaní a až následně jsem si vybral ten, co mi nejvíce sedí. Zaměřuji se na třicetiminutový a pětiminutový graf.

Děkujeme za rozhovor Ondřeji a těšíme se na MoneyExpo Trading 2019 na viděnou.
Tým MoneyExpo

FPG MoneyExpo Trading 2019
Kdy: 8. - 12. dubna 2019
Kde: Online a v Konferenční Centrum City, Na Strži 65/1702, Praha 4

Rezervace vstupenek >>>

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Rozhovor s Ondřejem Janatou