Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Rozhovor s Ludvíkem Turkem

Informujeme

Ludvík Turek je další z řečníků, který přijal naše pozvání zúčastnit se jako řečník letošního, již 9. ročníku, MoneyExpo Trading 2019. Jak nám sdělil v rozhovoru, traderem je již 20 let. Během této doby spolupracoval s nejlepšími světovými tradery, jako např. Larry Williams, Joe DiNapoli, Andrea Unger. Kromě full time tradingu se věnuje také vzdělávání začínajících i pokročilých traderů. Jeho vzdělávacími programy prošlo tisíce obchodníků. Na Ludvíkovu přednášku se těšíme a tak jsme mu ještě před zahájením konference položili pár otázek.

Co vás přivedlo k tradingu?
Před mnoha lety při studiu v Sydney jsem hledal „něco“ kde se vymaním z krysího závodu a vydělám hodně peněz. Trading mi přišel jako chytrá volba.


Po jaké době se Vaše obchodování stalo úspěšné a Vy jste začal být konzistentně ziskový?
Jestli si dobře pamatuji, protože to bylo před 20 ti lety, tak někdy po 2 letech.

Co bylo tím zlomem?
Bull market a vypisování call opcí spolu s kupováním akcií. V podstatě stále štěstí „začátečníka“. Nicméně během těch 2 let jsem zkusil mnoho a mnoho věcí, navštívil mnoho seminářů na různá témata, přečetl stohy knih a časopisů. Stal jsem se členem Australské asociace technické analýzy, na Univerzitě jsem měl semestr fundamentu, takž lze říci, že už jsem o burze něco věděl a dával jsem si pozor, jak řídím peníze a své emoce.


Jaké trhy obchodujete a proč?
Obchoduji v podstatě vše, co se hýbe, ale oblíbené jsou forex a futures. Se zvýšenou volatilitou od začátku roku 2019 mě zase po letech začaly bavit intradenní US akcie.

CHCI SI POSLECHNOUT A VIDĚT NAŽIVO

Na MoneyExpo Trading 2019 budete mít přednášku s názvem "Easy swing strategie 2019: stačí pár minut denně". Na co se mohou návštěvníci v této přednášce těšit?
Price action. Ukáži 2 setupy, které fungují odjakživa na všech trzích, na všech timeframech, ale běžně se o nich u nás nemluví. Gapy 123 už od nás všichni okopírovali (samozřejmě bez kreditu), ale po této přednášce se v ČR začne o využití gapů mluvit jinak (a zase bez kreditu, tak kdo dorazíte, tak aspoň budete vědět, kdo za tím v ČR stojí :-) ). Osobně tyto setupy učíme lidi v Live Trading Asistantu, na seminářích, ale je to prostě trochu jiné pojetí PA a kde hledat stopy velkých peněz.


Používáte pro svůj způsob tradingu nějaké speciální nástroje a indikátory?

Já ano, ale za 20 let koukání do grafu to mám trochu nakoukané a to, co pro někoho může být nepřehledné, v tom si libuji. Nicméně většina mých indikátorů je postavena na čtení objednávek a likvidity. Jmenovitě nejoblíbenější order flow, div delta, tape reading, volume a market profile. Sleduji i VWAP a různé levely. Kdybyych si měl vybrat pouze jednu jedinou věc, tak čistý cenový graf a volume a úplně bych si vystačil, jen má prostě raději vidět trh do hloubky, zvláště a především v intraday scalpingu. Pro někoho, kdo začíná doporučuji vybrat jeden jediný easy setup (třeba obyčejná vlajka do trendu nebo hlava a ramena) a na vše ostatní na rok zapomenout. Čím více věcí, tím větší guláš. Jedna metoda na 50% win a pozitivní RRR. To je celý klíč k ziskovému, konzistentnímu obchodování.


Děkujeme za rozhovor Ludvíku a těšíme se na MoneyExpo Trading 2019 na viděnou.
Tým MoneyExpo

FPG MoneyExpo Trading 2019
Kdy: 8. - 12. dubna 2019
Kde: Online a v Konferenční Centrum City, Na Strži 65/1702, Praha 4

Rezervace vstupenek >>>

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Rozhovor s Ludvíkem Turkem