Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Proč by se soukromý obchodník chtěl stát správcem kapitálu

Očima brokerů

Pokud jde o svět obchodování a investic, tak obchodníci často vidí jako první cíl dosažení požadované ziskovosti. Jediný úspěch, který je považován za skutečně slušný, je situace, kdy si člověk vydělává na živobytí pouhými investicemi na finančních trzích.

Chtěl bych vám připomenout, že obchodování je takové povolání, které se může naučit každý, ale postrádá klasický kariérní žebříček. Úspěch se projevuje v kvalitě obchodů a vydělaných penězích. I když ze svého obchodního talentu získá trader maximum, stále může vydělat méně, než potřebuje k uspokojení svých základních potřeb. Mnozí proto stojí před otázkou, co bude dál.

Jedním ze způsobů je začít pracovat s investory a přilákat peníze na správu svěřeného kapitálu. Jako správce může obchodník několikrát zvýšit svůj pracovní kapitál. Se stejnou ziskovostí v relativních hodnotách se také několikrát zvýší zisk v absolutních hodnotách. Tento článek se věnuje tomu, jak se může soukromý obchodník vyvinout až na úroveň správce kapitálu.

Soukromé obchodování: klady a zápory

Začněme tím, že zjistíme, co znamená soukromé obchodování, jaké zvláštnosti tento typ obchodování má a jaké podmínky vyžaduje. Zde si obchodník sám nastavuje pravidla, volí obchodní strategii, nástroje a přijatelná rizika. Na účtu má pouze vlastní peníze, takže v případě selhání nikdo jiný neutrpí ztráty. Teoreticky jeho příjem není omezen ničím jiným než jeho vkladem a psychologií. To je většinou hlavní důvod, proč se stát účastníkem na finančním trhu.

Nyní k výhodám a nevýhodám soukromého obchodování.

Výhody jsou:

  • Snadný začátek. Chcete -li se v dnešní době stát obchodníkem, stačí si zaregistrovat účet u brokera a po ověření vložit kapitál na obchodní účet.
  • Nízký práh pro vstup. K zahájení obchodování může stačit i 10 USD. V tomto případě je jistě malá šance vydělat si na živobytí.
  • Rychlé rozhodování. Rozhodnutí, která na trhu učiníte, nemusí s nikým konzultovat ani o nich nikoho informovat.
  • Zisk. Pokud sami změníte své nástroje a úroveň rizika, budete tím, kdo bude sklízet plody své práce. Kromě toho se také rozhodujete, kdy vybrat nebo vložit kapitál na obchodní účet.
  • Daňové pobídky. V některých zemích s rozvíjející se tržní ekonomikou mají drobní investoři právo platit nižší daně.

A zde jsou nevýhody soukromého obchodování:

  • Nedostatek finančních prostředků. Obchodník může vydělat až 5% ze svého vkladu. Pokud to dokáže s částkou 1 000 USD, stěží bude mít pocit, že vůbec vyděláváte. Aby obchodník nakumuloval větší kapitál, bude potřebovat alespoň několik let. Pokud nemá zaměstnaní, ocitne se ve skutečných finančních potížích.
  • Čas. Strávíte několik let, abyste se naučili teorii obchodování a prohloubili své dovednosti. Učení v této oblasti je navíc kontinuální.
  • Velikost provize. Brokeři zpravidla poskytují individuální podmínky pouze VIP klientům. Běžný obchodník musí obchodovat za obecných podmínek, které nemusí vždy vyhovovat jeho obchodní strategii.
  • Psychická zátěž. Pokud vaše pohoda závisí výhradně na vašem obchodování, bude to zdrojem neustálého stresu.

Jak vidíte, soukromé obchodování má klady i zápory. Pamatujte, že k dosažení stabilnějšího zisku a hmatatelného příjmu musí obchodník pracovat s kapitálem od 100 000 USD. Jen málo soukromých obchodníků má takový kapitál, a proto se někteří rozhodnou přilákat peníze jiných lidí na investování.

Správce aktiv (Asset manager) - důležitá fáze vývoje obchodníka

Po překonání obtíží soukromého obchodníka začne čerstvý správce hledat peníze. Partnery může najít jak na internetu, tak offline.

Investiční účet

Většina upřednostňuje otevření speciálního účtu u brokera s veřejnými statistikami, ke kterému se mohou investoři připojit. V takovém případě se může vyhnout osobnímu kontaktu s investory a operovat online pouze prostřednictvím odpovědí na jejich komentáře. Chce-li správce tímto způsobem přilákat partnery, musí prokázat svůj úspěch a dostat se do hodnocení top 10 investičních účtů. Kapitál přilákaný tímto způsobem zřídka přesahuje 5 000 USD.

Offline konference

Další způsob hledání klientů je prostřednictvím offline investičních konferencí. Tam se může správce osobně setkat s investory a navázat důvěryhodný obchodní vztah. Praxe ukazuje, že hlavní roli zde dělají osobní vlastnosti manažera.

Potenciální investor však požádá o statistiku veřejného účtu potenciálního manažera. Pokud má správce ve svém portfoliu další investory, získá tím další podporu.

Musí také pochopit, že investor přesouvá odpovědnost za své prostředky na něj. Pokud se něco pokazí, musí být správce připraven na emocionální reakci. Po uplynutí investičního období může partner požádat o revizi podmínek. K těmto žádostem musí správce přistupovat s porozuměním.

Správce nemůže mít více než 10 investorů, které osobně zná. Ti mohou tvořit značný kapitál pro správu, protože průměrná investice bude mnohem vyšší.

Prodej obchodních signálů

Obchodník se může vyhnout správě peněz jiných lidí. Místo toho může poskytovat doporučení pro obchodování a prodávat je prostřednictvím služeb pro kopírování obchodů. V takovém případě vydělává obchodník peníze ve formě poplatků za předplatné, podílu na zisku nebo části provize brokera. Výhodou je, že nezachází s penězi jiných lidí, ale obchoduje se svými vlastními a získá další příjmy za své odborné znalosti. Osobní setkání s odběrateli signálů není povinné, ale pomáhá rozšířit síť investorů.

To je poměrně daleko od klasické správy kapitálu (jako v prvních dvou případech). Přesto je to slušná volba. Nakonec však předplatitelé stále přesouvají odpovědnost za své peníze na poskytovatele signálů.

Všimněte si, že samotná skutečnost, že začínáte veřejně obchodovat, je důležitou fází rozvoje obchodníka. Chcete -li profesionálně růst a získat uznání od ostatních obchodníků, stačí, abyste své statistiky prezentovali veřejně.

Srovnání příjmů obchodníků a správců

Přirozeně se nabízí otázka: může soukromý obchodník vydělávat více než správce kapitálu? Odpověď je jednoduchá: ano, může, ale pouze pokud je jeho kapitál srovnatelný s kapitálem správce. Pokud ziskovost vašeho obchodního systému uspokojuje vaše základní potřeby, nemusíte se nutně vyvíjet směrem správy kapitálu.

Musíme být upřímní a uznat, že hedge fondy spravují částky, které mnohokrát převyšují kapitál průměrného obchodníka. V fondech můžete získat nejen svůj podíl na zisku, ale také poplatky za správu. Proto manažeři vydělávají více peněz než soukromí obchodníci.

Všimněte si toho, že v případě neúspěchu správci trpí nejen finančně, ale také je ohrožena jejich pověst. A to je důvod, proč se mnoho obchodníků rozhoduje nevyvíjet tímto směrem. Každopádně počet těch, kteří se chtějí stát správci, roste. 

Soukromý obchodník vs Správce kapitálu - Závěr

Vývoj soukromého obchodníka na úroveň investičního manažer je jakýmsi kariérním růstem ve světě obchodování. Pokud má trader účinný obchodní systém, můžete svůj kapitál několikrát navýšit o peníze investorů. To zvyšuje jeho odpovědnost a zvyšuje rizika pro jeho pověst.

Obchodník může přilákat investory online, offline nebo prodejem obchodních signálů. Druhou možnost lze jen stěží nazvat důvěryhodnými investicemi, přesto je to způsob, jak zpeněžit vlastní obchodování.

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

 

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.
  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Proč by se soukromý obchodník chtěl stát správcem kapitálu