Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Příznaky, že potřebujete dovolenou od grafů

O úspěchu

Nejrůznější průzkumy ukazují, že lidé pracují stále více a potěšení z práce mají stále méně. Totéž platí i pro tradery. Příliš mnoho hodin strávených před monitorem vede nejenom k poklesu produktivity a výkonnosti, které se promítne na vaší equitní křivce, ale také ke snížení celkové kvality života. Podívejte se na příznaky, které vás upozorní, že je potřeba vypnout a užít si trochu času bez platformy.

Začínáte hledat výjimky

Pokud se často přistihujete při tom, že porušujete svůj obchodní plán, je načase se zamyslet. Trading je defacto nudná a rutinní práce. Vaše hlava si improvizací může hledat určitou úlevu. Raději si ji dopřejte, než to pocítí i váš účet.

Těžko se motivujete

Dříve jste se těšili, že ještě před otevřením evropské seance stihnete zanalizovat tu asijskou a přečíst si nové články o finančních trzích a teď všechno, co vám dřív připadalo důležité, již není. Zdá se vám, že jste ztratili cíl, ačkoli docela nedávno ještě jasný byl.

Těžko se soustředíte

Jestliže však pro vás ještě donedávna nebyla koncentrace problém a vše jste s lehkostí zvládali, ale najednou je vše náročné a trvá nesrovnatelně déle času, měli byste zbystřit. Soustředění je velmi dobrý indikátor. Přepracovaný mozek zapojuje obranné mechanismy a umožňuje vám zabývat se stresovými záležitostmi stále kratší dobu, nutí vás, abyste si odpočinuli.

Máte pocit viny

Naberete si na sebe příliš mnoho systémů a grafů. V důsledku únavy je přestáváte zvládat. Nastává situace, kdy se cítíte provinile nejenom, když odpočíváte, ale i když pracujete, protože nestíháte všechny trady. Na vině je opět únava.

Podrážděnost v osobním životě

Je pro vás mnohem snazší se rozčílit. Tam, kde jste byli dříve trpěliví, přichází výbuch emocí. Necítíte podporu blízkých a jste unaveni.

Cítíte fyzickou únavu

Usínáte a probouzíte se stejně unaveni. I když třeba máte po ránu dost energie, rychle to pomine a sotva vydržíte do večera. Nebo máte energii tak maximálně půl hodiny po každém šálku kávy, jejichž počet během dne výrazně stoupá. Fyzická únava způsobená tradováním a sezením u počítače je jasným příznakem, že se mozek rozhodl, že vám tělo nejde svěřit a vzal jeho řízení na sebe. Vysílá svalům signál k uvolnění, ke stopnutí výdeje energie.

Nespíte

I přes únavu vám trvá desítky minut i celé hodiny, než se vám podaří usnout. Na vině je opět přetížený mozek. Má větší práci s utříděním informací získaných během dne, než dříve. Trvá mu to proto déle a vy nemůžete v klidu usnout. Pokud se k tomu přidá ještě pravidelné buzení uprostřed noci a přemítání nad grafy a tím, jestli byl poslední obchod opravdu dobře odřízen, můžete si být jisti, že byste si měli dát od grafů na nějaký čas oddych.

Autor: Forex-Zone

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Příznaky, že potřebujete dovolenou od grafů