Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Představení Providec Trading System

Očima brokerů, Tradingové strategie

Obchodní strategie Providec je jednou z jednoduchých strategií na Forexu - jen dva indikátory. Obchodní strategie je vhodná pro jakýkoli měnový pár nebo jakýkoli jiný instrument, který nabízí terminál MetaTrader 4 nebo MetaTrader 5 (ať už jde o futures, akcie, CFD). Časový rámec se může lišit od M1 po MN.

Pokud je časový rámec kratší než H1, tak je lepší otevírat objednávky pouze v evropské nebo americké seanci. Jakmile americká seance skončí, trader by měl zavřít všechny obchody bez ohledu na jejich výsledky. Naopak, pokud trader obchoduje na H1 nebo vyšší, můžete ponechat obchody na trhu tak dlouho, jak si přeje.

Pracovní plocha strategie Providec

Popis pracovní plochy:

  1. Indikátor Providec, který dává přímé signály k nákupu nebo prodeji podle strategie.
  2. Indikátor ProvidecTrend, který filtruje signály Providec.

Buy signál podle systému Providec

U buy signálu je třeba splnit několik podmínek:

  1. Indikátor Providec musí ukazovat zelenou šipku namířenou nahoru.
  2. Indikátor ProvidecTrend musí být zelený.
  3. Zelená šipka Providec musí být první zelená čára, která se objeví po změně ProvidecTrend z červené na zelenou.

Příklad buy signálu se systémem Providec

V příkladu vidíte, že se trend právě změnil a zelená šipka signalizuje nákup. Místo je dobré pro vstup, protože cena je na stejné úrovni, kde byla v okamžiku změny barvy ProvidecTrend (červená na zelenou). Všimněte si, že signál je považován za plně vytvořený poté, co se zavře svíčka, na které se vytvořila zelená šipka Providec.

Sell signál podle systému Providec

Aby se objevil signál k prodeji, je třeba splnit následující požadavky:

  1. Providec musí ukazovat červenou šipku dolů.
  2. ProvidecTrend musí být červený.
  3. Červená šipka Provide musí být první červenou šipkou poté, co se ProvidecTrend změnil z uptrendu na downtrend (tj. ze zelené barvy na červenou).
  4. Svíčka, na které se objevila první červená šipka downtrendu, musí zavřít.

Příklad sell signálu systémem Providec

V příkladu downtrend začal před nějakou dobou, ale cena se nepohnula z místa, kde začal trend. Providec mezitím ukazuje červenou signální linii - což znamená, že obchodník může prodávat.

Stop Loss a Take Profit v systému Providec

Při použití této strategie se Stop Loss umístí za nejbližší místní minimum při buy pozici a za nejbližší místní maximum při sell pozici. Pokud se SL zdá být příliš velký, je lepši do pozice nevstupovat a čekat na nový signál.

Za normálních podmínek je Take Profit umístěn v takové vzdálenosti od vstupní úrovně, že je dvakrát delší než vzdálenost od vstupního bodu k SL. Pokud je SL příliš malý, může být vzdálenost od vstupního bodu k TP třikrát větší než od vstupní úrovně k SL.

Při buy pozici se SL posouvá pod nově vytvořená místní minima. Při sell pozici se SL posouvá nad nová místní maxima.

Money management pro systém Providec

U každého systému hraje důležitou roli Money Management. Při obchodování podle strategie Providec by obchodník nikdy neměl mít více než jednu nechráněnou pozici. Riziko každé pozice musí zůstat v rozmezí 1–2% aktuálního zabezpečeného vkladu.

Pokud má obchodník jeden otevřený obchod, u kterého ještě není posunutý SL na úroveň vstupu a objeví se signál pro jiný měnový pár, tak nový příkaz nebude otevírat. Nebo pokud u jedné objednávky bylo riziko dvakrát sníženo, můžete otevřít další, ale s polovinou možného rizika.

Příklad prodeje podle Providec

V tomto příkladu se ani nemusel posouvat SL. Takové vstupy se stávají zřídka. Pokud se naskytne příležitost snížit rizika a chránit zisk - obchodník by ji vždy měl využít. Světově proslulý obchodník Larry Williams začal vydělávat peníze, když začal věřit, že každý z jeho obchodů pravděpodobně bude ztrátový, než bude ziskový. Proto začal využívat každou příležitost k ochraně svých pozic - a začal vydělávat peníze.

Závěrem

Obchodní systém Providec je jednoduchý. Obchodník však musí vědět, jak najít lokální extrémy. Systém je také praktický v tom smyslu, že k analýze obchodní situace na každém grafu nepotřebuje trader mnoho času. Proto může snadno sledovat několik grafů a časových rámců. A pokud obchoduje na H4 nebo dokonce D1, obchodování mu nezabere více než pár minut denně.

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.
  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Představení Providec Trading System