Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Poslední čtvrtletí roku ve znamení růstu

Informujeme

Hodnota Indexu FPG vzrostla oproti minulému hodnocení o 1,9 bodu na 63,6 bodů. Hodnotitelé investičního klimatu v ČR očekávají v příštích třech měsících mírné zlepšení vývoje.

 FPG Index investičního klimatu je nástroj pro měření a predikci investičního prostředí v České republice, který investorům pomáhá při jejich investičním rozhodování. Pro poslední kvartál tohoto roku predikuje většina tvůrců mírný růst, oproti čtvrtletí předcházejícímu. Najdou se však i obory, kde očekávají spíše stagnaci růstu nebo jeho zpomalení. Často opakovanými aspekty, které se prolínají napříč sektory, jsou trh práce, dopady Brexitu, uvolnění kurzového závazku ČNB a politická nejistota. Všechny tyto skutečnosti budou mít v příštích třech měsících vliv na investiční prostředí v České republice. Kompletní exklusivní názory tvůrců FPG Indexu investičního klimatu v ČR čtěte v pondělí 17. 10. 2016.

Michal Stibor
Statutární ředitel FPG a.s.

 

Co je FPG Index investičního klimatu v ČR?


Nástroj k měření investičního klimatu v České republice, který investorům pomáhá při jejich investičním rozhodování.

  • každé čtvrtletí předpovídá vývoj na 3 měsíce dopředu
    hodnotí ekonomiku a investiční prostředí v ČR
    investiční průvodce pro investory a domácí i zahraniční subjekty
    reflektuje autentické postoje renomovaných osobností trhu

Co zahrnuje

  • Číselné hodnocení tvůrců indexu. Každý člen hodnotí investiční prostředí na škále 1-100. Z platných hodnot se aritmetickým průměrem vypočítává výsledek.
  • Slovní komentář tvůrců indexu. Každý člen vydává své vlastní hodnocení výhledu investičního klimatu v ČR – může vycházet z interní diskuse rady indexu nebo ze svých informací, zkušeností a odborného názoru.

Jak často vychází
Hodnotitelé pocházejí z různých oborů. Je na jejich rozhodnutí, zda posoudí investiční prostředí spíše z pohledu finančních trhů nebo firemní výhledů. Index FPG vydáváme každé čtvrtletí s číselným hodnocením a slovními komentáři pro následující 3 měsíců. Slovní komentáře jsou zveřejňovány se 14 denním zpožděním od vydání číselného hodnocení.

http://f-p-g.cz/index-fpg

Zdroj: Financial Progress Group a.s.

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Poslední čtvrtletí roku ve znamení růstu