Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Počet hedgeových fondů investujících do digitálních aktiv se stále zvyšuje

Kryptoměny

Počet nekryptoměnových hedgeových fondů investujících do digitálních aktiv se stále zvyšuje, učinilo tak 21% těchto fondů.

 

Hedgeové fondy zaměřené na kryptoměny zvýšily v roce 2020 svá spravovaná aktiva o téměř 100% ve srovnání s předchozím rokem, odhaduje nedávná zpráva sestavená společností PwC. V průměru se prostředky v roce 2020 vrátily o více než 120%, zatímco v roce 2019 to bylo pouze 30%.

Rostoucí zájem hedgeových fondů o kryptoměny

Ve své třetí výroční zprávě Global Crypto Hedge Fund PwC a Asociace pro alternativní správu investic (AIMA) hodnotily výkon aktivně spravovaných krypto hedgeových fondů investujících nebo obchodujících s „likvidními veřejnými kryptoměnami“.

Obě strany nalezly až 200 takových fondů, přičemž většina byla spuštěna v posledních třech letech (81%). Rok 2020 se nicméně ukázal jako nejúspěšnější rok a to zejména díky výraznému cenovému zhodnocení na trhu a vstupu nových velkých investorů.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Výsledkem je, že hedgeové fondy zaměřené na kryptoměny zvýšily své AUM na 3,8 miliardy USD ze 2 miliard USD v roce 2019. Procento fondů s AUM nad 20 milionů USD se zvýšilo z 35% na 46%.

„Průměrné AUM u zkoumaných fondů letos vzrostlo z 12,8 milionu USD na 42,8 milionu USD, zatímco střední AUM vzrostlo z 3,8 milionu USD na 15 milionů USD.“

Vzhledem k výše zmíněnému podstatnému nárůstu cen se hedgeovému fondu v roce 2020 vrátily prostředky v průměru o 128%. Pro srovnání byl medián výnosu v roce 2019 30%. Nejvýznamnějšími výsledky, téměř 300%, se nicméně těšily fondy sledujícím long-only strategii.

Kryptoměnové organizace uvedly, že většina jejich zákazníků jsou jednotlivci s vysokou čistou hodnotou (54%), následovaní rodinnými kancelářemi (30%).

Zapojuje se více nekryptoměnových fondů

PwC a AIMA rovněž provedly průzkum tradičních hedgeových fondů o jejich názorech a potenciální účasti v sektoru digitálních aktiv. Očekávalo se, že tyto organizace zvýšily svoji expozici v roce 2020 po boomu trhu.

Výsledky průzkumu ukazují, že 21% tradičních hedgeových fondů investovalo do různých kryptoměn, přičemž největší pozici zaujímá Bitcoin. Ačkoli jejich průměrná alokace nyní představuje pouze 3% z celého jejich portfolia, více než 85% z nich hodlá do konce roku 2021 nasadit více kapitálu.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Ti, kteří se stále bojí zapojit, uváděli jako největší bariéru regulační nejistotu. Jiní si nebyli jisti reakcemi svých klientů a „digitální aktiva nespadají do rozsahu současných investičních mandátů“. Více než 60% také připustilo, že v této věci nemají dostatečné znalosti, ale mohli by svou pozici přehodnotit, pokud by získali lepší vzdělání.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Počet hedgeových fondů investujících do digitálních aktiv se stále zvyšuje