Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Online Investiční konference 2022: Co zaznělo na největší události XTB tohoto roku?

FX NEWS, Očima brokerů

Tuto sobotu proběhla Online Investiční konference 2022. Na velké akci, která celkově trvala 6 a půl hodiny, prezentovalo a diskutovalo celkově 13 řečníků z české i slovenské finanční scény. Zaměřili se především na aktuální ekonomickou situaci a investování v recesi. Přinášíme Vám tedy rychlý souhrn toho nejzajímavějšího, co tato událost přinesla. Pokud Vás daná témata zaujmou, celý záznam i s exkluzivními bonusy je dostupný na stránkách XTB.

Konference celkově obsahovala tři hlavní panelové diskuze a sedm prezentací. Obecně můžeme říct, že většina účastníků poskytla, vedle daných hlavních témat, také jejich názory na zajímavé sektory a společnosti, na které se oni sami zaměřují.

Celou akci otevřel panel Daniela Gladiše a Jaroslava Brychty. Pánové v tomto segmentu probrali současnou situaci a jejich názory na potenciální hrozby. Mimo to se oba také podělili o detaily z jejich portfolia a jejich pohled na shortování.

Druhý panel, kterého se zúčastnili Jaroslav Šura, Ronald Ižip a Petr Novotný se zaměřil specificky na černé labutě, tedy potenciální nepředvídatelné hrozby pro trhy. Všichni tři řečníci zastávají spíše medvědí názory a jako potenciální hrozby zazněla Čína, Ukrajina, inflace ale také například zadluženost států. Součástí panelu byly poté i jejich rady, jak se před takovými událostmi chránit.

V poslední panelové diskuzi, která zároveň ukončila celou akci, vystoupil Dominik Stroukal, Juraj Karpiš a Michal Stupavský. V tomto panelu se mluvilo hlavně o makroekonomické situaci a proč se makro stává důležitější než kdy předtím. Kromě jejich názorů na současnou potenciální recesy se pánové zaměřili na téma monetární a fiskální politiky, a to především v českém a evropském prostředí.

Tyto tři panely podpořilo již zmíněných sedm prezentací od odborníků v oboru. V této části prezentovali David Monoszon, Boris Tomčiak, Štěpán Pírko, Anna Píchová, Petr Čermák, Michal Stupavský a Dominik Stroukal. Mezi hlavní témata těchto prezentací patřily např. pasivní x aktivní investování, makroekonomická situace a jak investovat v době recese.

V prezentacích a na panelech ale zaznělo mnohem více zajímavých myšlenek, než bylo možné popsat v tomto článku. Zaměření bylo velmi široké, na své si určitě přijdou jak začátečníci, tak i ostřílení investoři. Celkový program a další informace můžete nalézt na linku ZDE. Za zmínku také stojí i nově přidané bonusy, které nebyly součástí vysílané konference. Jedná se o video na téma Sezónnost akciového obchodování, e-book TOP dividendové tituly pro boj s inflací a kurz shortování (nejen) akcií. Tyto materiály jsou dostupné všem nově založeným klientům XTB.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Online Investiční konference 2022: Co zaznělo na největší události XTB tohoto roku?