Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Obchodování na denních grafech podle strategie Ruler

Očima brokerů, Tradingové strategie

Obchodování na intradenních grafech zůstává mezi obchodníky populární, protože umožňuje rychleji dosáhnout zisk. S malým zájmem obchodují na větších časových rámcích, například na denním a týdenním, kde se obchody otevírají jen zřídka a na zisk se čeká déle.

Na druhou stranu, ne každý může trávit dlouhé hodiny před obrazovkou a sledovat signály systému. Někdy se obchodník chce na obchodní terminál dívat méně často. V takovém případě může obchodník uvažovat o obchodování na denních grafech se strategií Ruler.

Signály se tvoří zřídka. Obchodník se bude muset podívat na situaci na trhu několik minut jednou denně a otevřít obchody po uzavření aktuálního dne. 

Popis a zvláštnosti Ruler strategie

Strategie podporuje všechny měnové páry bez omezení. Je však použitelná pouze na denním grafu. Systém vytváří signály zřídka, ale obchodník může zvýšit počet obchodů přidáním dalších měnových párů. 

Pamatujte, že na trh se může vstoupit striktně až po uzavření denní svíčky. Pokud se obchodník pokusí vstoupit do pozice dříve, ceny se mohou v okamžiku uzavření lišit, a proto se může změnit samotný signál. Počkat si na otevření pozice bude nejlepší volba. Navíc, obchoduje se z denního grafu a několik bodů nebo dokonce desítek bodů nebude znamenat velký rozdíl.

Nástroje nezbytné pro používání systému:

  1. Pro vstup na trh se používá jednoduchý klouzavý průměr s periodou 10; Chce-li jej trader přidat do grafu, tak ve svém obchodním terminálu vybere „Vložit“ - „Ukazatele“ - „Trend“ - „Moving average“.
  2. Jednoduchý klouzavý průměr s periodou 200 se používá k vyhodnocení potenciálu pro otevření pozice.
  3. Úrovně supportu jsou horizontální úrovně v grafu pod aktuální tržní cenou, od níž se již cena odrazila.
  4. Úrovně rezistence jsou vodorovné úrovně v grafu nad aktuální tržní cenou, od níž se již cena odrazila.

Klouzavý průměr

Klouzavý průměr je nejstarší indikátor trendu a někteří autoři trvají na tom, že pomohl vydělat většinu peněz na finančních trzích. Ve skutečnosti, v okamžiku silných trendů a obecné paniky s rychlými pohyby, je to MA, který generuje vysoce kvalitní signály a nutí obchodníka držet nejziskovější pozice co nejdéle.

Ruler strategie používá dva MA s obdobími 10 a 200. Ve výchozím nastavení jsou jednoduché, ale nezapomeňte, že s nastavením může každý trader vždy experimentovat.

Úrovně supportu a rezistence

Dalším důležitým krokem v práci je zakreslení a hledání důležitých úrovní supportu a rezistence. Zakreslují se ručně, takže jejich kvalita a přesnost závisí pouze na obchodníkovi. Při práci podle této strategie tedy nebude obchodník jen dodržovat její přísná pravidla, ale také se naučí analyzovat cenový graf a hledat příležitosti k otevření pozic poblíž těchto horizontálních linií. 

Jak otevřít sell (prodejní) obchod podle strategie Ruler

První podmínkou pro otevření prodejního obchodu je odraz ceny od důležité úrovně rezistence. Druhým signálem je uzavření svíčky pod MA s periodou 10.

Je také důležité, aby vzdálenost k MA 200 a úrovni supportu nebyla příliš malá. Pokud je malá, vaše ztráty mohou být obrovské, zatímco váš zisk - malý. A pravidla money managementu říkají, že potenciální zisk musí být větší než potenciální ztráta. 

Obchodník otevírá dva prodejní obchody najednou se Stop Lossy nad úrovní rezistence. První obchod bude uzavřen, když zisk dosáhne 100 bodů. Jakmile bude tento uzavřen, můžeme se SL u druhého posunout na úroveň vstupu.

Take Profit druhé pozice je umístěn na úrovni MA 200 nebo před nejbližší oblastí supportu. Pokud se cena po výrazném poklesu opět vrátila nad SMA 10, bude to signalizovat uzavření pozice. 

Příklad otevření prodejního obchodu

Měnový pár je AUD/USD. Jak můžeme vidět 23. července 2019, po odrazu od úrovně rezistence ceny prorazily pod SMA 10 shora dolů. To je signál k prodeji za 0,7000. SL, v tomto případě, je umístěn nad 0,7065. První TP je umístěn na 0,6900, druhý - na nejbližší kvalitní úrovni supportu, která je na 0,6860.

Obě pozice by se tak uzavřely se ziskem. Vidíme však, že ceny šly ještě níže, takže bych obchodník mohl nechat růst zisk z druhé objednávky a nespěchat s výstupem v blízkosti nejbližší oblasti supportu.

Pravidla otevírání buy (nákupního) obchodu podle strategie Ruler

Zde také obchodník začne hledáním důležité úrovně supportu v denním grafu. Pokud dojde k odrazu, přejde k druhému bodu pravidel a počká na proražení SMA 10 nahoru a zavření nad ním. Poté vyhodnotí vzdálenost k SMA 200 nebo k nejbližší úrovni rezistence. Pokud je to méně než 100 bodů, je lepší obchod přeskočit.

Poté obchodník otevře dva nákupní obchody najednou. Stop Lossy jsou pod úrovní supportu, od kterého se cena odrazila. TP pro první pozici je o 100 bodů výše než vstupní bod. Pro druhou pozici umístí obchodník TP poblíž úrovně rezistence nebo jednoduše sleduje obchod a v okamžiku, kdy zavírací ceny podruhé prorazí SMA 10 dolů a uzavře pozici. 

Příklad otevření nákupního obchodu

Měnový pár je USD/CAD. Po odrazu od úrovně supportu zavírací ceny 10. ledna 2020 prorazily SMA 10 nahoru. Nejbližší oblast supportu je 1,2955, takže SL se umístí pod tuto úroveň. Oba obchody otevře trader na 1,3055.

TP pro první pozici je umístěn na 1,3155, pro druhou - na 1,3185, což je nejbližší oblast rezistence. Nebo obchodník počká, až ceny poklesnou pod SMA 10 a uzavře druhý buy obchod.

Závěrečné myšlenky

Na rozdíl od skalping strategií systémy obchodování na denních grafech nevyžadují neustálé sledování grafu a zachycení každého signálu systému. Zde může obchodník klidně vyhodnotit perspektivy měnového páru a předem najít místa pro SL a TP. Navíc bude signálů mnohem méně, zatímco zisk může dosáhnout několika stovek bodů.

Celkově je Ruler jednoduchá strategie s jasnými pravidly. Pro některé obchodníky může být obtížné definování horizontálních úrovní v grafu, ale studium a praxe jim pomůže naučit se to dělat.

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.
  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Obchodování na denních grafech podle strategie Ruler