Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Nových hodlerů přibývá a staré mince se nepohybují

Kryptoměny

Nejnovější zpráva poskytovatele on-chain dat, firmy Glassnode se ponořila do výdajových návyků a odhalila, že počet nových hodlerů Bitcoinu (BTC) se zvyšuje a dlouhodobí držitelé se svých aktiv nezbavují. To by mohlo naznačovat, že tržní nálada je stále býčí.

 

 

Glassnode zjistila, že držené mince začínají zrát a pokračující odtoky z burz ukazují, že akumulace nezpomaluje.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Počet hodlerů se zvyšuje

Jak zpráva uvádí, počet menších účtů roste, protože strategie „stacking sats“ se stává oblíbenou pro nové účastníky BTC a krypto trhů. Ti, kteří koupili před nebo během předchozího býčího trhu v sezóně 2017/18 nějaké zisky již vybrali, ale tento trend se nyní začíná zpomalovat.

Zpráva Glassnode uvedla, že mnoho BTC je na cestě ke klasifikaci jako Long Term Hodlers (LTH), což jsou peněženky držící BTC déle než 155 dní. Toto jsou první známky nové generace hodlerů, která přišla během současného býčího trhu 2020/21.

Analýzou vln HODL, které představují makro pohled na věkové rozdělení mincí a mohou nabídnout pohled na výdajové chování, bylo zjištěno, že objem BTC s životností mezi 1 a 6 měsíci se zvýšil o více než 9,5%. Před třemi měsíci došlo k výraznému zrychlení, právě když aktivum začalo vytvářet nová historická maxima.

02 hodl1mto6m 2
zdroj: Glassnode

Analytická firma dodala, že jakmile mince stárne nebo byla hodlována déle než 5 až 6 měsíců, je stále pravděpodobnější, že zůstane spící a bude překlasifikována Long Term Hodlers (LTH).

“Zde si přidejte zprávu, že investoři a obchodníci pokračují v nákupu BTC po celý tento býčí trh.”

Výzkum dospěl k závěru, že jak mince zrají a stárnou, je pravděpodobnější, že je budou držet silnější ruce, které nebudou otřeseny cenovou volatilitou. Analytik Willy Woo podpořil tato zjištění a přidal „efekt Elona Muska“, který urychlil tendenci hodl.

“Raní investoři rádi realizují zisk z prodeje svých mincí při každém růstu, pak tento muž @elonmusk přijde a rozhodne se koupit a teď HODLují jako my ostatní.”
Image
zdroj: Twitter

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

V době psaní se Bitcoin obchoduje za 58 731 dolarů. Od historicky nejvyšší ceny BTC přes 61 000 dolarů, které bylo dosaženo 13. března nedošlo k žádnému vyššímu vrcholu, což by mohlo naznačovat, že korekce trhu ještě neskončila. Aby bylo možné potvrdit obnovení uptrendu, musí BTC prolomit předchozí maximum 59 800 dolarů dosažené 20. března.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Nových hodlerů přibývá a staré mince se nepohybují