Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Nepropadněte obchodování CFD

O úspěchu, Očima brokerů

S tím, jak se během pandemie Covidu mění svět na více virtuální, jsme svědky nárůstu obchodníků, kteří investují a obchodují s rozdílovými smlouvami (CFD). Toto odvětví může být poměrně rychle návykové. Obzvláště pokud obchodník v začátcích dosáhne větších zisků a získá pocit, že na obchodování na finančních trzích není nic složitého.

I když existuje tisíce způsobů, jak dosáhnout zisku, není třeba se dívat na grafy celý den. Mnoho lidí se snaží spravovat svůj kapitál, ale jen málo z nich je úspěšných. I když neúspěchy lze svádět na mnoho faktorů, tak overtrading (tj. přílišné obchodování) je jedním z těch výrazných.

V tomto článku se budeme zabývat tím, jak nepropadnout CFD tradingu. To se v dnešní době stalo problémem, protože stále více lidí se dozvídá o možnostech obchodování CFD a chce se přes noc stát milionáři.

Je však nutné si přiznat, že ani v tomto odvětví nejde vydělat peníze zdarma. Přibližně pouze 5% investorů je dlouhodobě úspěšných při obchodování CFD. Můžete namítnout, že upozornění jednotlivých brokerů (které musí ze zákona zveřejnit), o procentech ziskových klientů ukazuje jiná, vyšší, čísla. Je pravda, že podle upozornění na rizika je ziskových přibližně 20-30% klientů. Ovšem v tomto vzorku jsou data za posledních plovoucích 12 měsíců.

Jistě 12 měsíců ziskového obchodování je úctyhodný počin, ale o dlouhodobě ziskovém obchodování lze hovořit minimálně po 3 letech. Doufáme, že čtenáři pochopí problém s overtradingem a rychle napraví své chování. Jakmile se CFD trading promění v závislost, zmocní se lidí a znamená problémy.

Jaké jsou příznaky závislosti

Pokud člověk zjistí, že nemůže na okamžik odejít, aniž by měl nutkání otevírat obchody a měl pocit, že mu unikne nějaký zisk. Bude netrpělivý a využije každý pokus, takže je vždy připraven investovat kapitál bez důkladné analýzy. Dalším zjevným příznakem je, že se chová eticky, kdykoli jsou poblíž obchodního terminálu. Pokud u některého z investorů najdete podobné vzorce chování, prochází bez pochyb touto konkrétní fází. Řešením pro takového obchodníka je, dostat ho co nejdříve od trhu a pokusit se ovládnout jeho emoce. 

Proč se obchodník stane závislým?

Jedním z nejčastějších důvodů, proč se stane trader závislý na obchodování CFD, není nic jiného než prostředí, které dovoluje vysokou finanční páku. Investoři volí nesprávný typ účtu a nedokáží ovládat svou chamtivost. Ačkoli je obchodování s CFD velmi populární, jen málo obchodníků skutečně zná správný způsob, jak řídit základní faktory trhu. Aby člověk přežil jako maloobchodní obchodník, měl by se naučit, jak překonat silnou závislost na obchodování. Na toto lze najít příspěvky elitních obchodníků. Prostudujte je a vymyslete si vlastní strategický přístup. Postupujte přesně podle svých cílů a v tradingu by se vám mělo dařit. 

Vždy si dopřejte pauzu

Zdravý životní styl investora spočívá také v pravidelných přestávkách po každém obchodě. To nezpomaluje proces obchodování, ale může pomoci zlepšit výsledky. Obchodník se také oprostí od stresu, který produkuje trh. Trader tak může lépe vyhodnocovat zprávy, činit rozumná rozhodnutí a pečlivě stanovit strategické plány na ochranu kapitálu.

Tuto přestávku lze považovat za malou přestávku v zápase. Tím se obchodník zbaví veškerého vzrušení, které ho může tlačit do podstupování zvýšeného rizika. Na rozdíl od běžných zápasů neexistuje na Forexu žádný rozhodčí. Jednotlivec musí převzít odpovědnost za správu a management svých peněz. Pro obchodníka je vhodné si každý měsíc po dosažení cílů udělat nějakou přestávku. Není produktivní vyvíjet na sebe zbytečný tlak.

PŘEČÍST RECENZI BROKERA rOBOMARKETS

Tým RoboMarkets
info@robomarkets.cz
+420 800 088 482
https://www.robomarkets.cz/

Upozornění na rizika:

  1. Tento materiál a informace v něm obsažené slouží pouze pro informační účely a v žádném případě by neměly být považovány za poskytování investičního poradenství pro účely zákona o investičních společnostech 87 (I) 2017 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formu osobního poradenství nebo doporučení, která se týká určitých typů transakcí s určitými druhy finančních nástrojů.
  2. Minulá výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků nebo budoucího výkonu.

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Nepropadněte obchodování CFD