Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Náhled na EURUSD pro 2. týden

Názory

První týden roku 2019 byl na trzích pěkně divoký. Důvodem byla obava z prosincového propadu amerických indexů a hlavně prohlášení Applu, které si mnoho investorů vyložilo jako potvrzení začínající celosvětové krize. Celá situace měla dopad také na Forex, kde výrazně posílil japonský jen a oslabilo euro a dolar. Ke konci týdne se situace zklidnila a vrátila na původní cenové hodnoty. 

Při pohledu na pár EURUSD se však může zdát, že na trhu nedošlo k žádným výrazným turbulencím. Obchodní range byla v minulém týdnu cca 200 pipů, což tento týden pasuje spíše do role podprůměrného a klidného týdne. Toto je paradox sledování pouze měnových párů jako celku. Máte pocit, že se nic neděje a přitom nastala situace, která výrazně zahýbala trhy. Při pohledu na jednotlivé měny pak zjistíte, že relativně poklidná svíčka EURUSD, byla vytvořena dvěma, velmi negativními a volatilními svíčkami. 

Výhled pro tento týden:

V tomto týdnu očekávám na páru EURUSD i nadále pohyb do strany, ve kterém se pohybuje již více než dva měsíce. Případný impulsní pohyby pod 1,1300 nebo nad 1,1500 bude znamenat změnu výhledu na klesající, respektive rostoucí.   

Důvody pro neutrální náhled: 

EURUSD

1) Udržení supportu v podobobě klouzavého průměru 200 (1,1313)
2) Udržení supportu 1,1300
3) Downtrendová čára

 

USD

1) Dolar je na W1 grafu stále ve střednědobém uptrendu
2) V minulém týdnu se výrazně odrazil od své resistence

 

EUR

1) Euro se výrazně odrazilo od své resistence
2) Má i nadále prostor pro oslabení - až na spodní hranu obchodní range

 

Přeji úspěšný trading a v týdnu nezapomeňte sledovat Intermarket analýzu :-)
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Náhled na EURUSD pro 2. týden