Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Náhled na EURUSD pro 19. týden 2020

Názory

Pár EURUSD se v minulém týdnu pohyboval podle očekávání směrem výše. Dostal se do oblasti resistence (D1), otestoval také kulaté číslo 1,1000. Odtud se výrazněji odrazil a na páteční svíčce můžeme vidět delší horní stín. Blízko nad trhem je také klouzavý průměr 200 (D1). Obě měny měly v minulém týdnu zajímavý vývoj a týdenní svíčky obou mají dlouhé spodní knoty. Euro se stalo po odrazu od klouzavého průměru 200 (D1) nejsilnější měnou minulého týdne. Vyletělo prudce nahoru až do oblasti swingové resistence. Ta by mohla v tomto týdnu další pohyb eura výše zastavit. Americký dolar v minulém týdnu mírně oslabil, přesto se stal nejslabší měnou uplynulého týdne. Vytvořil se býčí pinbar. Tento pinbar pro mě nění příliš signifinkantní, protože se objevil v neutrálním místě. Může však znamenat mírný pohyb výše do oblasti významné historické zóny resistence, odkud by mohl dolar v dalších týdnech opět oslabit.

Výhled pro tento týden:

V tomto týdnu je situace na páru EURUSD opět zajímavá pro obchodování. Můj aktuální náhled na tento měnový pár je pro tento týden shortový. Vede mě k tomu několik důvodů... Kombinace nejsilnější měny minulého týdne (EUR) a nejslabší (USD). Americký dolar zakončil minulý týden jako býčí pinbar. Nad trhem je prostor pro růst do oblasti historické oblasti resistence. Euro oproti tomu výrazně posílilo až do oblasti swingového resistence. Pár EURUSD má nad sebou hodně silné resistence v podobě klouzavého průměru 200 (D1), Market Profilu POC (W1) a kulatého čísla.

Další měnové páry vhodné pro obchodování v tomto týdnu a jejich detailní analýzy naleznete v fxHelperu.

EURUSD

1) Na páru EURUSD je vidět odraz od úrovně resistence v podobě kulatého čísla
2) Nad trhem jsou silné resistence, klouzavý průměr 200 (D1), Market Profile, Swing
3) Pod trhem je prostor pro pokles
4) Na týdenním grafu je vidět dlouhý horní stín
5) Pozor na nepředvídatelný vývoj ve světě (ropa, koronavirus, migrace, Sýrie) 

USD

1) Dolar v minulém týdnu vytvořil býčí pinbar 
2) Blízko nad trhem je silná historická zóna resistence
3) Situace v USA okolo koronaviru není příliš příznivá

EUR

1) Euro se v minulém týdnu odrazilo od klouzavého průměru 200 (D1)
2) Cena vystoupala až do oblasti swingové resistence

Přeji všem úspěšný trading a v týdnu nezapomeňte sledovat Intermarket analýzy :-)
MS

PS: V naší službě fxHelper naleznete další a detailněji zpracované analýzy měnových párů vhodných pro obchodování v aktuálním týdnu. Více informací zde >>>

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Náhled na EURUSD pro 19. týden 2020