Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Náhled na EURUSD pro 12. týden

Názory

V minulém týdnu se měnový pár EURUSD pohyboval podle předpokladu směrem výše a nenevázal tak na výraznější negativní svíčku z předminulého týdne, která zavřela pod klouzavým průměrem 200 a pod supportem tvořeným kulatým číslem a Low obchodní range. Obě měny, jak euro, tak dolar, potvrdily očekávaný vývoj. Euro zaznamenalo po odrazu od supportu rostoucí svíčku a dolar naopak po odrazu od resistence svíčku klesající.

Výhled pro tento týden:

Pro tento týden vstoupil do hry opět klouzavý průměr 200 (1,1336), ke kterému se cena vrátila. Zároveň jsme tak zpátky v oblasti range vytvářející se již od října 2018. V tomto týdnu proto očekávám nevýrazný pohyb do strany. K tomuto názoru se kloním také v souvislosti s vývojem na měnových indexech, kde obě měny v minulém týdnu korigovaly. V tomto týdnu tak budu obchodovat v souladu s myšlenkou obchodování v range, tj. na stranu long i short. Z dlouhodobého pohledu vidím na grafech stále větší pravděpodobnost pohybu níže, proto začnu, v případě výrazného směrového pohybu dolů pod supporty, obchodovat pouze v souladu s tímto impulsním pohybem.  

 

EURUSD

1) Cena se vrátila ke klouzavému průměru 200 z W1 a nad kulaté číslo 1,1300
2) Střednědobý downtrend
3) Cena se vrátila do oblasti range
4) Reakce ceny na support z jara 2017 (červeně zakroužkovaná oblast) a nákupní aktivity z listopadu 2018 (viz zelená šipka)



 

USD

1) Dolar je na W1 grafu stále ve střednědobém uptrendu
2) Potvrzený odraz od resistence v podobě výraznější negativní svíčky
3) Pozor na vývoj politické situace v USA a Trumpova prohlášení


 

EUR

1) Na euru již několik týdnů pohyb do strany v rámci úzké range
2) Nevýrazná pozitivní svíčka po reakci na support
3) Pozor na jednání o Brexitu

 
Na které straně stojí retailoví obchodníci

Od minulého týdne se situace výrazně změnila. Očekávání retailových traderů se zcela otočilo a aktuálně věří v pokles 62 % obchodníků. V minulém týdnu stáli retailoví obchodníci na správné straně trhu. Uvidíme, jak tomu bude v tom současném. 

Více o Retail Sentimentu naleznete zde.

Přeji úspěšný trading a v týdnu nezapomeňte sledovat Intermarket analýzu :-)
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Náhled na EURUSD pro 12. týden