Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Ztrátové pondělí a únorové shrnutí

Intraday/Swing

Vítejte u mého dalšího článku, který bude zahrnovat jak týdenní shrnutí, tak poohlédnutí za únorovým měsícem. 

Únorové shrnutí
V únoru jsem se již nezabýval pouze futures a od druhého týdne jsem přeběhl na chvíli k FX. V průběhu celého měsíce byl vývoj všech měn k dolaru relativně podobný, avšak co se týče z pohledu levelů, tak zde se nejlépe osvědčilo euro i přes to, že reakce na australanovi byly přesnější. Celkově lze říci, že tento měsíc přál právě těmto dvěma měnám, díky nimž se mi opět podařil měsíc v zelených číslech, přestože u libry se mi moc nedařilo. Následné shrnutí zobrazuje zisky/ztráty dosaženy pouze za pomocí levelů.

Pondělí
Pondělí mi příliš nepřálo. Poté, co jsem si vytvořil ztrátu na australanovi, jsem se rozhodl vylepšit si skóre na euru, které se blížilo k L1 levelu a naznačovalo otočení trhu. Po následné reakci na tento level a potvrzení indikátory jsem doufal v další růst a vstupoval do dlouhé pozice, nicméně jak se v zápětí ukázalo, tak trh šel nakonec proti mně a já byl následně vyhozen stoplossem na úrovni L1 levelu.


Úterý
V úterý byla situace již pozitivnější a díky formaci, která protla L1 level na libře se mi podařil ukořistit pár pipů. Krátce poté, co jsem dorazil domů, jsem si všiml, že se na libře rýsuje pěkná příležitost pro vstup. Protnutí levelu zpět mě v tom také utvrdilo a já ihned vstupoval do dlouhé pozice s targetem na hodnotu 1,2193. Toho jsem v zápětí také dosáhnul a byly tak alespoň pokráceny mé ztráty z předchozího dne.


Středa
Včera jsem si vzal malý zisk opět na libře, kdy se cena po odpoledních USA makrech opět blížila atakovat L1 level. Já vstupoval na této hranici do krátké pozice z důvodu předešlého otočení a doufal v ten samý děj. Opravdu se tak stalo a já následně na hodnotě 1,2169 dosáhl targetu a vyskakoval ven. Následně se mi povedl také pěkný obchod na páru AUDCAD, který zmíním později.


Čtvrtek
Momentálně držím pozici na australanovi, kde jsem vstupoval přesně na hranici levelu a doufám v dosáhnutí targetu na hodnotě 0,7504.


Swingy
Tentokrát se mi podařilo ve středu během krátké chvíle ukořistit celkem 15 pipů na páru AUDCAD. Do obchodu jsem vstupoval po odrazu od levelu a jeho následném potvrzení, což mi ve zvýrazněné oblasti přineslo onen zisk.


Tímto se s vámi loučím a zase za týden.
Adam


Čtěte také:
Můj týden s FE+: Euro
Intermarket analýza: USDJPY zajímavým trhem posledních dnů!
Jimmyho týdenní Forex výhled 6.3.-10.3.2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Ztrátové pondělí a únorové shrnutí