Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Můj Týden s FE+: Samé longy

Intraday/Swing

Vítám vás u mého prvního článku. V rámci tohoto blogu se s vámi budu každý týden podílet o mé zkušenosti se službou Forex Expert+. Mé články budou zahrnovat obchodní dny pondělí až středa a také krátce aktuální dění ze čtvrtka. V každém dnu zveřejním jeden či více zajímavých tradů, kterých sem díky levelům v daném týdnu dosáhl a také přidám nějaký ten swing.

Pondělí
Začátkem tohoto týdne jsem se do žádných obchodů díky americkému státnímu svátku neměl moc odvahu pouštět, a tak jsem čekal, zda se na některém z párů nevytvoří zajímavá příležitost okolo levelů. Největší potenciál jsem objevil až odpoledne na libře po ataku L1 levelu. Navzdory tomu, že libra nějaký ten čas již oslabuje, jsem se rozhodl zariskovat a vstoupit do longu chvíli po odrazu od levelu. Naštěstí mi tento tah vyšel a připsal jsem si 20 pipů, které byly pěkná odměna za vyčerpávající den ve škole.

Úterý
V úterý jsem na mě celkem nezvykle dlouho držel pozice. K pc jsem se dostal až po obědě, a ihned mě do očí trkl australan, který se krátce po půl jedné dostal na klíčový L1 level. Ihned poté jsem s druhou „zelenou“ vstoupil do pozice a target nastavil na hranici 0,7540, kde se zastavil i předešlý růst. Tento záměr se mi vydařil, ale neměl jsem odvahu pokračovat dál, a tak jsem australana nechal být. Následně po čtvrté hodině se situace opakovala zase, kdy se cena dostala opět na klíčový level a já použil stejnou taktiku jako v předešlém tradu. Díky tomu jsem si dohromady připsal pěkných 25 pipů.



Středa
Tento den se mi příliš nedařilo. Po několika ztrátových pokusech v dopoledních hodinách kdy mě většinou zastavovali navolené stoplossy jsem si řekl, že toho pro dnešek nechám a radši od toho odejdu zavčasu. Nicméně okolo třetí hodiny mě upozornil australan, který se dostal na hranici L1 levelu a tak jsem si řekl, že přeci jen zkusím štěstí. Do pozice jsem vstupoval chvíli před čtvrtou hodinou, kdy se zveřejňovala makra z USA. Krátce po 4 jsem vzápětí ihned vyskočil se ziskem pouze 10 pipů, které mi alespoň lehce umazaly ztrátu. Dalšího dění jsem si poté už nevšímal, protože se blížily další makra a ztrát jsem měl pro tento den už dost. 

Čtvrtek
Pro dnešek se opět soustředím na australana, který se po deváté hodině na dohled od L1 levelu vydal vzhůru k S1. Levelu téměř dosáhla, avšak nadále se drží pod ním. Nebudu tedy dělat unáhlené kroky a raději si počkám až na makra z USA.


Swingy
Tento týden jsem se do swingů zatím nepouštěl. Ukážu Vám však jeden, který mě hodně mrzí, že jsem prošvihl a následně poukážu na páry, které se motají okolo levelu a budu si je hlídat. Pár, který mě mrzí, že mi utekl je CADJPY. Ten se v pondělí večer odrazil od levelu a letěl směrem vzhůru až do úterního večera.


Co se týče párů, které budu sledovat nejbližší době, tak se jedná o EURJPY a USDCAD, které se pohybují v bezprostřední blízkosti klíčových levelů. To by bylo pro dnešek asi vše, tak to nezapomeňte sledovat a mějte se.

Adam

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Můj Týden s FE+: Samé longy