Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Miliardový řetězec Walmart zřejmě nakupuje Bitcoin, co to znamená pro krypto komunitu?

Kryptoměny

Šíří se zvěsti, že Walmart může oznámit svoji expozici vůči Bitcoinu (BTC) během příští čtvrtletní zprávy v květnu 2021. Zde je důvod, proč Walmart může úplně změnit hru, pokud jde o přijetí aktiva.

Nakupuje Walmart Bitcoin?

Veřejné obchodované společnosti v Americe se začaly zabývat Bitcoinem. MicroStrategy je jedním z největších příkladů takových společností, která drží více než 90 000 BTC. Obří konglomeráty jako Tesla také vložily své peníze do Bitcoinu, obrovských 8% z rezervní hotovosti. Pokud to nestačí, Tesla také přijímá platby v BTC za své automobily.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Tesla uvedla, že bude držet všechny BTC získané z výnosů z prodeje automobilů. Důvěra, kterou korporace vložily do Bitcoinu, je v této fázi bezprecedentní. Pokud však Walmart plánuje přidat primární kryptoměnu do své rozvahy, může to mít zásadní dopad nejen na přijetí BTC, ale také na podporu používání BTC mezi drobnými investory.

Walmart je velmi populární jméno mezi pracující třídou Ameriky. Je také největší světovou společností s tržbami 548 miliard dolarů. Kromě toho má společnost své zastoupení ve 24 zemích po celém světě a nakupuje produkty z více než 100 zemí.

Jak píše Clancy Rodgers z Bitcoin Magazine, Walmart může případně dále obchodovat s ostatními zeměmi platícími v BTC. To mu pomůže ušetřit spoustu peněz, pokud jde o náklady na převod a další složité převody měn s globálními dodavateli. Používání BTC by snížílo jejich problémy při řešení různých fiat konverzí. To vylučuje prostředníky z procesu a zjednodušuje proces platby.

Autor dále uvádí zajímavý případ, co když Walmart začne přijímat platby v BTC a nabídne 10% slevu na platby prostřednictvím BTC. Maminky by ihned spěchaly zjistit, jak provádět platby v největší kryptoměně, čímž by exponenciálně zvýšily její použitelnost.

Dalším příkladem je, když Walmart začne vyplácet své pracovní síly v Bitcoinu. V této chvíli má Walmart 2,2 milionu registrovaných zaměstnanců. Vzhledem k minimálnímu platu ve výši 7,5 dolaru a 30ti hodinám pracovního týdne společnost vyplácí měsíční platy ve výši 500 milionů dolarů. Nyní, pokud zaměstnanci dostanou možnost vložit 10% své výplaty do BTC, jedná se o masivní 50 milionů dolarů přicházejících do Bitcoinu každý měsíc.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Není to podobné jakémukoli jinému korporátnímu gigantu, který vstupuje do Bitcoinu. Při pohledu na obrovskou zákaznickou základnu Walmartu napříč všemi segmenty může tato společnost rychle nasměrovat přijetí BTC.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Miliardový řetězec Walmart zřejmě nakupuje Bitcoin, co to znamená pro krypto komunitu?