Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Microsoft v tuto chvíli nákup Bitcoinu neplánuje, a prezident společnosti sdílí důvody

Kryptoměny

Zatímco mnoho finančních ředitelů si pohrává s myšlenkou zavést Bitcoin (BTC) do svých rozvah po nákupu Tesly, Microsoft takové plány nemá. Prezident gigantu Brad Smith nedávno vyvrátil jakékoli předpoklady, že by se společnost mohla v blízké budoucnosti připojit k rostoucímu trendu institucionálních investorů.

Prezident Microsoftu: Žádné nové úvahy ohledně BTC

Všechny oči jsou upřené na Bitcoin poté, co technologický gigant Tesla podal u Komise pro cenné papíry dokumenty, které ukazují, že v lednu letošního roku alokoval do primární kryptoměny 1,5 miliardy dolarů. Ačkoli to nebyla první významná firma vstupující do prostoru BTC, přitáhla významnou pozornost díky svému postavení a možná jejímu generálnímu řediteli – Elonu Muskovi.

Nákup společnosti Tesla tlačil tradiční média, aby se zeptali dalších vedoucích pracovníků na jejich plány a názory na kryptoměnu. Většina společností bývala mírně řečeno skeptická, ale v poslední době došlo v několika z nich ke změně postoje. Avšak nadnárodní technologický gigant Microsoft není jednou z nich.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

16. února dělala CNN Julia Chatterleyová rozhovor s prezidentem Microsoftu a zeptala se ho, zda technologická společnost uvažuje o přidání Bitcoinu do své rozvahy, stejně jako to udělala společnost s elektromobily Elona Muska. Prezident firmy, Brad Smith, uvedl, že v Microsoftu neslyšel „žádné nové návrhy ohledně Bitcoinu“. Společnost přinejmenším nevyloučila investice do BTC, protože prezident zmínil, že bude informovat CNN, pokud Microsoft změní jejich investiční rozhodnutí.

Microsoft a příběh o Bitcoinu

Technologický gigant již má s historicky první kryptoměnou zkušenost velmi dlouhou dobu. Ačkoli ji neplánuje přidat do své rozvahy, ve skutečnosti ji uživatelům umožnil používat jako platební metodu pro některé z jejích produktů již v roce 2014. Byla to jedna z prvních globálních společností, které tak učinily, což otevřelo dveře dalším, jako jsou Overstock a Newegg. Microsoft však se zapojením BTC ještě neskončil.

Společnost spustila beta verzi své sítě s otevřeným zdrojem a decentralizovanými identifikátory (DID) v síti Bitcoin. Tato iniciativa s názvem ION, popsaná jako technická součást, která „umožňuje decentralizovanou identitu“, pracuje na síťovém řešení vrstvy 2 na BTC blockchainu. Ale neobešlo se to bez incidentu.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Bývalý zaměstnanec použil účty a hesla ostatních ke krádeži asi 10 milionů dolarů v BTC a použil různé bitcoinové mixéry, aby skryl všechny možné stopy. Nakonec byl chycen a dostal trest devět let vězení.

Zdroj: CryptoSvět
 
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Microsoft v tuto chvíli nákup Bitcoinu neplánuje, a prezident společnosti sdílí důvody