Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Malý kvíz na startu nového týdne

Názory

V minulém týdnu jsme spustili novou sekci nazvanou Research, ve které najdete nástroje pro analýzu trhů. Jedním z nich jsou také námi vytvořené indexy jednotlivých měn. V tomto článku vám ukáži v čem spočívá síla indexů. Pojďme se na to podívat blíže. 

Nejlepší ukázkou jsou praktické příklady. Teď přichází na řadu zmíněný kvíz. "Jaký je rozdíl mezi dvěma nerozhodnými svíčkami z týdenních grafu USDCHF a GBPJPY?

USDCHF

GBPJPY

 

Zdánlivě podobné svíčky. Obě jsou nerozhodné a mají menší range než předchozí svíčky na grafech. Včem se však liší? Rozdíl je v tom, jaká síla se skrývá za jednotlivými měnami, které vytváří měnové páry. Pojďme postupně.

Měnový pár USDCHF se skládá z amerického dolaru a švýcarského franku. Obě tyto měny byly v minulém týdnu hodně silné a volatilní, vlastně to byly dvě nejsilnější měny minulého týdne. Nerozhodnou svíčku na USDCHF tak vytvořily dvě defacto stejně silné měny s vysokou volatilitou.

 

 

Jiná situace je u GBPJPY. Libra i japonský jen byly v minulém týdnu opravdu nerozhodné a s nízkou volatilitou.

 

 

Na tomto příkladu jsem vám chtěl ukázat, že není svíčka jako svíčka. Je dobré vědět, co se za každou z nich skrývá. Která měna stála za jakým pohybem. Budete tak mít lepší představu o tom, co se na trhu děje a jak se pravděpodobně bude vyvíjet do budoucna.

Přeji mnoho úspěchů v tomto týdnu
MS


Čtěte také:
Co nás může naučit hrneček s kávou
Úzkost vs. trading
Když MÉNĚ znamená VÍCE

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Malý kvíz na startu nového týdne