Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Volatilita na BTC prakticky na nule

Kryptoměny

Na Bitcoinu (BTC) máme za sebou další týden, kdy se víceméně nic nedělo. Volatilita je prakticky na nule. Cena se stále pohybuje do strany v úzké range, v rámci pondělní svíčky z 19. 9. 2022. Nejznámější kryptoměna světa se tak stále nachází v blízkosti kulatého čísla 20 000 USD za jeden BTC.

Na grafu níže je vidět pohyb ceny v range, který trvá již několik měsíců. Před necelým měsícem (konkrétně v pondělí 19. 9. 2022) vznikl po posledním propadu býčí pinbar v oblasti supportu. V rámci tohoto pinbaru se v posledních třech týdnech cena BTC pohybuje. Situace tak zůstává prakticky stejná jako v minulém i předminulém týdnu. Jediným rozdílem je vytvoření nové tradingové úrovně pro krátkodobé tradery.   

Aktuálně se trh nachází přesně uprostřed mezi supportem pro investory a resistencí pro tradery. Investoři mohou pro dokupování do portfolia využít supporty pod trhem. Jde o oblasti dlouhých knotů dvou býčích pinbarů vytvořených v posledních dvou týdnech a téměř dvouletého tržního minima. Jiné supporty aktuálně v trhu moc nejsou, protože cena testuje téměř dvouletá minima, kdy byl celý krytpoměnový sektor v úplně jiné pozici, než je dnes. Nemají pro mě proto téměř žádnou vypovádající hodnotu. Krátkodobí tradeři si budou muset na svou shortovou příležitost počkat do testu High krátkodobé range. Druhá zajímavá resistence se nachází v místě, kde začalo poslední výrazné oslabení Bitcoinu oproti americkému dolaru

Stále pozor na další vývoj situace na Ukrajině i ostatních finančních trzích. Zprávy z tohoto konfliktu mohou velmi náhle zahýbat i kryptoměnovými trhy. Každopádně je v aktuální situaci dobré být stále nenejvýše obezřetní.

Kryptomeny BTCUSD 11. 10. 2022

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Kryptoměny: Volatilita na BTC prakticky na nule