Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Schválení ETF a silná resistence znamenaly pokles BTC

Kryptoměny

Bitcoinu (BTC) v minulém týdnu rostl až do čtvrtka, kdy americká Komise pro cenné papíry schválila všechny žádosti o vytvoření bitcoinového burzovně obchodovaného fondu (ETF). "Shodou okolností" se cena v tuto chvíli nacházela v oblasti silné swingové resistence. Obě situace znamenaly pokles rychlý pokles ceny. 

Z pohledu technické analýzy se BTC nachází stále v uptrendu. Rychlá korekce níže zpět do oblasti range, která se vytvářela od začátku prosince, značí do určité míry ztrátu rostoucího momenta. Fundamentálně znamená schválení ETF, že mnoho investorů může chtít převést své peníze z kryptoměnového trhu do burzovně obchodovaných fondů. V kratším časovém horizontu to může vytvářet tlak na pokles ceny Bitcoinu. 

Co se týče vstupu do různých pozic (tradingových nebo investičních), tak i v takto nastaveném trhu je velmi riskantní jít proti rozběhnutému uptrendu a hledat příležitosti do shortu. Místo toho je lepší soustředit se na zajímavé příležitosti pro longové vstupy do krátkodobých a střednědobých tradingových, dlouhodobějších investičních nebo HODLing pozic. Díky korekci níže se blízko pod trhem nachází dva vhodné supporty. Kulaté čislo 40 000 a Low aktuální range. Obě tyto úrovně se nachází na podobných cenách. To jejich sílu ještě zvyšuje. 

V oblasti resistence nad trhem, která již jednou znamenala pokles, můžeme realizovat výběr zisků. Celkově dejte pozor na další vývoj situace na ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru, který tvoří druhou měnu tohoto páru.

Kryptomeny BTCUSD 15. 1. 2024
Graf BTCUSD

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Schválení ETF a silná resistence znamenaly pokles BTC