Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Porovnání toho, co stojí těžba zlata v Africe s náklady na těžbu Bitcoinu

Kryptoměny

Pro ospravedlnění toho, že Tesla již nebude přijímat Bitcoin jako platbu za svá elektrická vozidla, Musk uvedl neefektivní využívání elektřiny pro těžbu a její dopad na životní prostředí. Jaké jsou skutečné dopady teřby zlata v Africe?

 

Argument pro těžbu Bitcoinu

Drahý kov, který byl po staletí tradičním alternativním uchovatelem hodnoty, byl v posledních letech zpochybňován Bitcoinem. Toto nevyhnutelně vedlo příznivce zlata a odpůrce Bitcoinu, jako je Peter Schiff, k vedení války proti kryptoměně.

Nová zpráva odhalila skutečné náklady na těžbu zlata v Africe.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

“Nárůst nezákonných činností na trzích bohatých na zlato podkopal potenciál této vzácné komodity být katalyzátorem rozvoje na těchto regionálních afrických trzích. Obchod se zlatem, který je dlouhodobým a důležitým zdrojem obživy pro mnoho afrických komunit, přitahuje zločinecké subjekty díky své vysoké návratnosti a nízkému riziku,“ uvádí globální iniciativa.

Zpráva s názvem „Nedovolené trhy se zlatem ve východní a jižní Africe“ je odhalením násilí, obchodování s lidmi a korupce, které doprovází těžbu zlata v některých částech Afriky. Zpráva, která se zaměřuje na těžbu zlata v Keni, Jižní Africe, Jižním Súdánu, Ugandě a Zimbabwe, odhaluje skutečné škody na životním prostředí způsobené tímto typem těžby zlata. Zpráva například uvádí, že obchod s rtutí, která byla prohlášena za „nebezpečnou pro lidské zdraví a životní prostředí“, je spojen s nedovoleným obchodem se zlatem v zemích, jako je Zimbabwe.

Zlato

Podle zprávy jsou na těžbu využíváni nelegální horníci, kteří jsou často cizími státními příslušníky ze špatného prostředí, zneužíváni zločineckými gangy. Jsou nuceni pracovat pod zemí několik týdnů. Tito horníci jsou také vystaveni vraždám, nucené migraci, praní peněz, korupci, vydírání, drogám a prostituci v rozsahu, jaký jinde v Africe nevidíme.

V Jižním Súdánu, nejmladší africké zemi, pracují desítky tisíc horníků, kterým však chybí odpovídající vybavení a bezpečnostní opatření. Tyto podmínky jsou odpovědné „za zabití až 4 horníků za měsíc“. V Keni jsou těžební regiony na hranicích s jižním Súdánem, Etiopií a Ugandou považovány za útočiště organizovaného zločinu.

Zpráva vyvolává důležitou otázku: Měl by se Bitcoin posuzovat pouze podle spotřeby elektřiny?

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Zatímco lidé jako Elon Musk budou pokračovat v šíření energetické mantry Bitcoinu, skutečný zájem o BTC a další digitální aktiva nezmizí pouze na základě aktuálního argumentu. Centrální banky a vlády budou muset přijít s alternativou, která porazí jak fiat, tak kryptoměny, pokud má někdy uspět pokus o zabití BTC.

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Kryptoměny: Porovnání toho, co stojí těžba zlata v Africe s náklady na těžbu Bitcoinu