Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Nejhorší korekce Bitcoinu během tohoto bull runu

Kryptoměny

Během měsíce se Bitcoin propadl ze 65 000 na 42 000 dolarů, což se oficiálně stalo nejhorší korekcí od začátku býčího cyklu v říjnu 2020. Dosud trvalo aktivu čtyři až pět týdnů, než se vzpamatovalo a směřovalo k novému maximu. Otázkou tedy zůstává, zda se historie bude opakovat.

 

Nejhorší korekce bull runu 2020/2021

Bylo to teprve loni v říjnu, kdy primární kryptoměna dosáhla 10 000 dolarů. Většina z kryptokomunity věří, že to byl okamžik, kdy Bitcoin konečně vstoupil do svého dlouho očekávaného bull runu po halvingu. Čísla to určitě podporují, protože hodnota aktiva se v následujících měsících zvýšila více než šestinásobně. To vedlo k častým ATH, přičemž poslední z nich přišlo v polovině dubna na zhruba 65 000 USD.

Volatilní povaha BTC však zasáhla znovu, tentokrát však opačným směrem. Trajektorie se za posledních několika dní změnila za pomoci Elona Muska a Bitcoin od té doby ztratil na hodnotě více než 23 000 dolarů. To vedlo k propadu na tříměsíční dno 42 200 dolarů.

Populární obchodník Peter Brandt, který se již měsíce predikuje nadcházející prudkou korekci, tuto statistiku zdůraznil. Je to vlastně největší korekce v probíhajícím bull runu s 35% poklesem.

Image
zdroj: Twitter

U těch předchozích došlo k cenovému propadu od poloviny ledna do poloviny února o 31,6%, v březnu o 26,3% a v dubnu o 18,6%. Za zmínku stojí pokles cen v polovině března 2020, kdy Bitcoin během krize likvidity vyvolané COVID-19 ztratil 50% své hodnoty za den. Bylo to však před halvingem, který se obvykle považuje za katalyzátor bull runu.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Jak ukazuje graf, pro BTC jsou docela normální podobné masivní korekce uprostřed bull runu. Během předchozího došlo k osmi takovým, u nichž došlo k poklesu cen o více než 30%.

Je před námi další vrchol?

Podle grafu kryptoměně trvalo průměrně mezi čtyřmi a pěti týdny, než získala veškerou ztracenou hodnotu a dokonce zaznamenala nové maximum. To vyvolává spekulace o tom, zda by Bitcoin mohl nyní vytáhnout dalšího králíka z klobouku a udělat to znovu. Koneckonců, toto je „pouze“ pátá korekce v tomto cyklu.

To může být podle on-chain údajů poněkud náročné. Krátkodobí investoři začali ukládat velké množství svých mincí na burzy, což by mohlo zvýšit prodejní tlak a krátkodobě přinést další poklesy.

zdroj: cryptopotato

Nicméně těžaři a dlouhodobí investoři odmítají prodávat, instituce akumulují a hashrate nedávno také dosáhl nového historického maxima.

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Zdroj: CryptoSvět

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Nejhorší korekce Bitcoinu během tohoto bull runu