Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Náhlý propad Bitcoinu zastavily supporty

Kryptoměny

Bitcoin (BTC) začátekem minulého týdne podle předpokladu poměrně snadno prorazil resistenci v podobě kulatého čísla 50 000 USD za jeden Bitcoin a směřoval výše. V úterý 7. 9. 2021 však náhle otočil a doslova propadl o 20 %. Tento pokles zastavily swingové supporty, o kterých jsem psal v minulých článcích. Jde o místa v trhu, kde se dal očekávat vstup zkušených dlouhodobých investorů, kteří časují své vstupy do pozic podle technické analýzy.

Aktuálně se BTC nachází v oblasti zmíněných supportů a po výrazném propadu konzoliduje a hledá novou rovnovážnou cenu. Zkušení tradeři a investoři budují své pozice, ostatní zatím vyčkávají, kam se trh pohne. Fundamentálně je na tom BTC dobře, záleží tak na sentimentu a náladě. Celkově je Bitcoin nastaven růstově, nesmíme však zapomínat na to, že propady o 50 a více procent jsme již na kryptoměnovém trhu několikrát zažili. Na místě je proto opatrnost a postupné budování pozice. 

Kryptomeny BTCUSD 13. 9. 2021

On-chain analýza v bodech: 

- nováčci kapitulovali a prodali své coiny se ztrátou
- na trhu aktuálně dominují zkušenější účastníci trhu a dlouhodobí HODLeři
- aktivita v síti je relativně nízká (neprobíhá boj o poslání transakce), při růstu ceny tak pravděpodobně dochází k akumulaci BTC a budování portfolií
- poklesu ceny využili dlouhodobí HODLeři pro levnější nákupy coinů

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Autor: Michal Stibor

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Náhlý propad Bitcoinu zastavily supporty