Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Na BTC se rýsují příležitosti pro shortaře

Kryptoměny

Oproti minulému týdnu se situace na Bitcoinu (BTC) změnila. Nejznámější kryptoměna světa zareagovala na investiční support v podobě swingového Low a její cena výrazně vzrostla.  Cena se tak stále pohybuje v blízkosti kulatého čísla 20 000 USD za jeden BTC, aktuálně mírně nad ním.

Na grafu níže je vidět pohyb ceny v range, který trvá již několik týdnů. V minulém týdnu cena výrazněji vzrostla a dostala se tím do oblastí resistencí, které mohou využít krátkodobí tradeři pro své shortové obchody. Jednou z přičit tohoto růstu byl oslabující americký dolar.

Krátkodobí tradeři se tak mohou stále soustředit na shortové obchody u resistencí, v souladu s downtrendem. Ke vstupu se dá využít resistence v podobě posledního swingového High, kde se trh aktuálně nachází, nebo začátku silného výprodeje (modrá tečkovaná linie). Pro dlouhodobé HODLery zůstává situace stále stejná. Pro dokupování do portfolia mohou využít supporty pod trhem. Jde o swingový support, který v minulém týdnu již jednou cenu podržel, a téměř dvouleté tržní minimum. Jiné supporty aktuálně v trhu moc nejsou, protože cena testuje téměř dvouletá minima, kdy byl celý krytpoměnový sektor v úplně jiné pozici, než je dnes. Nemají pro mě proto téměř žádnou vypovádající hodnotu. 

Stále pozor na další vývoj situace na Ukrajině i ostatních finančních trzích (hlavně amerického dolaru). Zprávy z tohoto konfliktu mohou velmi náhle zahýbat i kryptoměnovými trhy. Každopádně je v aktuální situaci dobré být stále nenejvýše obezřetní.

Kryptomeny BTCUSD 12. 9. 2022

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Na BTC se rýsují příležitosti pro shortaře