Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Kryptoměny: BTC proráží resistence a míří k ceně 50 000 USD

Kryptoměny

Bitcoin (BTC) v minulém týdnu silně rostl a prorazil dvě resistence. Zároveň díky tomuto pohybu vyletěl z oblasti vytvářené range. Pokud nedojde k rychlému návratu a tzv. falešnému breakoutu, můžeme brát, že trh přešel do rostoucího trendu.

Na grafu níže je vidět průraz resistencí a růst ceny nejznámější kryptoměny světa. Cena aktuálně směřuje ke klouzavému průměru 200, který tvoří další resistenci na její cestě vzhůru. Blízko nad klouzavým průměrem se nachází kulaté číslo 50 000 USD za jeden Bitcoin. Třetí resistencí je swingové High, kde začal poslední silný pohyb níže. Všechny tyto tři resistence se nachází poměrně blízko sebe. Vzhledem k přechodu trhu do střednědobého uptrendu již není dobré využívat resistence pro krátkodobé shortové obchody. V růstovém trhu je lepší využívat resistence pro realizaci krátkodobých tradingových zisků a pullbacky k nim pro vstupy do longových obchodů a dlouhodobých investičních pozic. Stále pozor na další vývoj situace na Ukrajině i ostatních finančních trzích (hlavně amerického dolaru). Zprávy z tohoto konfliktu mohou velmi náhle zahýbat i kryptoměnovými trhy. Každopádně je v aktuální situaci dobré být nenejvýše obezřetní. 

Kryptomeny BTCUSD 28. 3. 2022

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Autor: Michal Stibor

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Kryptoměny: BTC proráží resistence a míří k ceně 50 000 USD