Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin zpomalil růst, náhled však zůstává longový

Kryptoměny

Bitcoinu (BTC) v posledních několika týdnech roste. Vyjímkou nebyl ani minulý týden. Nejznámější kryptoměna posílila od začátku roku již o více než 120 %. Podle rozběhnutého uptrendu a silného momenta se zdá, že by růst nemusel být zdaleka u konce. 

Z pohledu technické analýzy se BTC nachází v silném krátkodobém a střednědobém uptrendu se silným momentem v zádech. Po proražení kulatého čísla 35 000 a následném růstu se cena zastavila a v rámci úzké range se začala pohybovat do strany. Co se týče vstupu do různých pozic (tradingových nebo investičních), tak v takto nastavaném trhu je velmi riskantní jít proti rozběhnutému uptrendu a hledat příležitosti do shortu. Místo toho je lepší soustředit se na zajímavé příležitosti pro longové vstupy do krátkodobých a střednědobých tradingových, dlouhodobějších investičních nebo HODLing pozic.

Konkrétně jsou blízko pod trhem dva supporty. Prvním je souběh kulatého čísla 35 000, které se po proražení změnilo na support, a swingového Low. V případě větší korekce níže bude ve hře tělo výrazné rostoucí svíčky, kde díky silnému růstu zůstalo mnoho nezobchodovaných pozit. Jde o jednu z klasických formací technické analýzy.   

V případě korekce níže a dalšího následného růstu budou přibývat nové swingové supporty, které bude možné také využít pro vyhledání potenciálních vstupů do trhu. Současný pohyb do strany zatím tyto supporty nevytvořil. V oblati resistence nad trhem můžete realizovat výběr zisků. Celkově dejte pozor na další vývoj situace na ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru, který tvoří druhou měnu tohoto páru.

Kryptomeny BTCUSD 13. 11. 2023
Graf BTCUSD

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin zpomalil růst, náhled však zůstává longový