Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin zareagoval na support a opět roste

Kryptoměny

Bitcoinu (BTC) v minulém týdnu narazil na oblast souběhu supportů (kulaté čísl 40 000 USD a swingový support). Následoval odraz a růst směrem výše v souladu s dlouhodobým uptrendem. Na týdenním grafu se vytvořil tzv. býčí pinbar.

Z pohledu technické analýzy se BTC nachází stále v dlouhodobém uptrendu. Reakce na resistenci (leden 2024) a následný silný propad oslabily rostoucí momentum. Střednědobě se pohybuje trh v downtendu, krátkodobě pak nabírá po odrazu od supportu na síle uptrend.

Co se týče vstupu do různých pozic (tradingových nebo investičních), tak i v takto nastaveném trhu je velmi riskantní jít výrazně proti rozběhnutému dlouhodobému uptrendu a hledat příležitosti do shortu. Místo toho je lepší soustředit se na supporty pod trhem pro vyhledání vstupů do longových krátkodobých a střednědobých tradingových, dlouhodobějších investičních nebo HODLing pozic. Aktuálně jde o místo, kde začal v minulosti silný pohyb vzhůru okolo ceny 37 700 USD (viz graf). Níže se pak nachází kulaté číslo 35 000 USD. 

V oblasti resistence nad trhem, která již jednou znamenala pokles, můžeme realizovat výběr zisků. Celkově dejte pozor na další vývoj situace na ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru, který tvoří druhou měnu tohoto páru.

Template do platformy MT4 naleznete ZDE.

Kryptomeny BTCUSD 29. 1. 2024
Graf BTCUSD

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin zareagoval na support a opět roste