Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Kryptoměny: Bitcoin stále krouží kolem 30 000 USD

Kryptoměny

Situace na Bitcoinu (BTC) se za poslední týden opět příliš nezměnila. Cena se stále pohybuje do strany v úzké range. Pouze středa přinesla trochu oživení v podobě volatilnější svíčka. Trh poklesl o více než 2 000 USD. Následoval však další pohyb do strany okolo kulatého čísla 30 000 USD za jeden BTC. Teprve dneska se do trhu opět trochu vrací nakupující.

Na grafu níže je vidět silný propad ceny, kdy trh nerespektoval žádný ze supportů i současný pohyb ceny do strany v rámci úzké range. Bitcoin se celkově propadl o více jak 60 % od svých ATH (all time high). Aktuálně se pod cenou nenachází žádný silný support z minulosti. Prvním je až kulaté číslo 20 000 USD za jeden Bitcoin. Lokálním supportem je swingové Low, kde začal současný pohyb do strany. Vzhledem k silnému propadu ceny, je lepší pro longové obchody počkat na signál obnovení nákupní nálady. Pro shortové obchody pak využít resistence nad trhem, např. Fibonacciho návraty z posledního downtrendového pohybu, ke kterým cena po včerejší pozitivní svíčce směřuje. Downtrendová čára vytváří klastr (souběh resistencí) s Fibonacciho úrovněmi a swingovým High vytvářené range. Pro dlouhodobé investice je možné využít lokální support nebo až kulaté číslo 20 000. Stále pozor na další vývoj situace na Ukrajině i ostatních finančních trzích (hlavně amerického dolaru). Zprávy z tohoto konfliktu mohou velmi náhle zahýbat i kryptoměnovými trhy. Každopádně je v aktuální situaci dobré být nenejvýše obezřetní.

Kryptomeny BTCUSD 6. 6. 2022

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Kryptoměny: Bitcoin stále krouží kolem 30 000 USD