Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Kryptoměny: Bitcoin se neudržel nad klíčovou resistencí

Kryptoměny

Bitcoinu (BTC) v minulém týdnu otestoval lokální High. Nedokázal však nad touto úrovní zavřít. Otevřel se tak prostor pro návrat ceny dovnitř aktuálně vytvářené range. Krátkodobé rostoucí momentum je tak pryč, střednědobé ještě zůstává.

Z pohledu technické analýzy se BTC nachází stále ve střednědobém uptrendu. Lokální resistence, a zároveň letošní prozatimní High, růst ceny zastavila. Aktuálně se vrací zpět do oblasti range. V rámci range je velká rostoucí svíčka s dlouhým spodním knotem, což značí, že by pokles nemusel mít cestu níže úplně umetenou.  

Co se týče vstupu do různých pozic (tradingových nebo investičních), tak v takto nastaveném trhu je velmi riskantní jít proti rozběhnutému střednědobému uptrendu a hledat příležitosti do shortu. Místo toho je lepší soustředit se na zajímavé příležitosti pro longové vstupy do krátkodobých a střednědobých tradingových, dlouhodobějších investičních nebo HODLing pozic.

Konkrétně jsou blízko pod trhem dva supporty. Prvním je souběh kulatého čísla 35 000, které se po proražení změnilo na support, a swingového Low. V případě větší korekce níže bude ve hře tělo výrazné rostoucí svíčky, kde díky silnému růstu zůstalo mnoho nezobchodovaných pozic. Jde o jednu z klasických formací technické analýzy.   

V oblasti resistence nad trhem můžeme realizovat výběr zisků. Celkově dejte pozor na další vývoj situace na ostatních finančních trzích, hlavně amerického dolaru, který tvoří druhou měnu tohoto páru.

Kryptomeny BTCUSD 27. 11. 2023
Graf BTCUSD

Otevřete účet u krypto burzy Binance přes tento LINK a obchodujte o 10 % levněji! 

Přeji všem mnoho úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Kryptoměny: Bitcoin se neudržel nad klíčovou resistencí